Lampukica
Novajlija
Hvala, nađoh je i ja. Imamo i odraslih, zelenih, naravno pa dosta štešte plodu koji je taman stasao za berbu. Počeli smo ručno da ih skupljamo i uništavamo, pošto je relativno mala površina. Videćemo kako će to ispasti.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ako je bio F1,onda ti nitko ne može reći koja sorta jer ti se hibridi rade od više sorti koje se križaju međusobno tako ako uzimaš sjeme od F1 nikad neznaš šta budeš imao.Ja sam jednom uzeo za probu i dobio žuti kiseli paradajz.Nekad se posreći.LP
Imam malu bastu sa paradajzom i paprikom... Jel moze neko da mi kaze cime da je prskam protiv plamenjace ostalih bolest i na koliko vremena a da nije mankogalom...?
Zašto da se ne koristi Mankogal? Ove godine ću probati sve sa Galenikom a paprika ima jedno 3 prskanja Mankogalom.
Imam jos par pitanja u vezi sorti koje gajim ove godine,nadam se da mi necete zameriti.
Zanimaju me informacije o tome da li su navedene sorte F1 tip ili ne,da li su determiniranog ili indeterminiranog rasta,i ukoliko su determinirane da li im treba vezivanje.Sorte su:
-Cherry belle
-Uno
-Novosadski niski
Hvala unapred!
Ova pojava ne zavisi od sorte paradajza.Ok,hvala u svakom slucaju.Ako se bude pokazao nastavicu liniju,pa cu mu na dati neko svoje ime
Uglavnom cudak neki,desavalo se cesto da iz kraja cvetne grane krene da raste zaperak,a ponekad cak i iz samog lista,a cvetovi su cesto bili i petodupli,ako ne i vise.To je sve bilo prosle godine,sta ce ove biti ni ne zamisljam.
Ova pojava ne zavisi od sorte paradajza.
Ja imam 4vrste(MI10,MARATON,URAGAN,JASENIČKI JABUČAR) i na svim vrstama sam primetio ovu pojavu.
Možda će neko znati zbog čega se javlja ova pojava.