Парадајз

Jel cistite paradajz na otvorenom , mislim na listove ispod prve rodne grane?

Послато са HUAWEI Y530-U00 уз помоћ Тапатока

Listovi koji su zarazeni, suse se a to i jesu najcesce oni pri zemlji - skidas ih ako zelis preventivno ali kad biljka malo odmakne - da ima cim da vrsi fotosintezu

4070267da0d936a1abb34b61f22c9afb.jpg
evo kako izgleda moj paradajz, donji listovi se po obodu suše
nije mi baš jasno šta mu je, sutra cu krenuti da čistim da mu napravim promaju malo

Ne znam koja je bolest, ali sam je vidjao. Mislim da je nedostatak nekog hraniva u kombinaciji sa losom zastitiom i velikim zalivanjem.

Dopuna za kurativne fungicide. Nije to bas tako svemoguce. Kada se razboli da na oko vidite da je bolesno, samo odstranjivanje zarazenog lisca i prskanje. Ako ne odstranite zarazeno, ne pomaze fungicid a da bude jestiv plod.

Ne znam koja je bolest, ali sam je vidjao. Mislim da je nedostatak nekog hraniva u kombinaciji sa losom zastitiom i velikim zalivanjem.

Dopuna za kurativne fungicide. Nije to bas tako svemoguce. Kada se razboli da na oko vidite da je bolesno, samo odstranjivanje zarazenog lisca i prskanje. Ako ne odstranite zarazeno, ne pomaze fungicid a da bude jestiv plod.
Ako se odnosi odgovor na mene a predpostavljam da se odnosi može lako biti da je preobilno zalivanje.Primetio sam puknut plod a takođe i teško zri što takođe kažu da je od viška vlage u zemlji.
Bolest se ne širi zatvorio sam navodnjavanje.

Prihranjujem paradajz a i papriku u plasteniku nekih 100 struka ukupno,kroz sistem KPK djubrivom 20/20/20 i 12/9/34,naizmenicno na nekih nedelju dana.Paradajz je nesto sitniji nego sto bi trebalo da bude a paprika sa retkim plodom i malo novih cvetova?Trake su 10 lit/h na metar dužni,bar tako piše,dužine 7 reda po 8 metara.Paradajz je visok do vrha plastenika, a paprika skoro do metar visine,ali mi se rod ne svidja.Ili sam preterao sa vodom,zalivam svaki drugi ili treći dan po 3 sata,ili pogrešno djubrnje!Kalijum i kalcijum preko lista samo jednom odavno.U cemu je greška?
Paradajz je Amati i Big bif,sitan,pri secenju mu se odvaja kožica i zeleno seme a spolja izgleda zreo::lose:::ppozdrav:

Jel prskao neko paradajz na otvorenom kaolinskom glinom radi zastite od sunca?
ja se razmisljam da oprskam samo odozgo, vrhove.
Da li mu neće škoditi nešto?

bc4d9bcd75be17f22038112d6e572efb.jpg

e78fd2d439d337fa7e785566cb24fb43.jpg

Kakav je to crv u paradajzu?

Te fleke narandžaste boje imam na vecini big bef paradajza i često pucanje ploda. Dajem Yara III i posebno Yara calcinit preko venturija.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Po iskustvu vas iskusnih ljudi sa foruma čime tretirati sa kratkom karencom?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Druze to si trebao ranije poprskati. Kad se gusenica ubusi u plod nema tu pomoci. Moras pratiti i cim vidis da ima jaja na listovima ili plodovima prskati. Imas coragen i avaunt od du pont a moze i lanate. Ja to u paprici koristim. Mislim da avaunt ima najkracu karencu.

Послато са U8815 користећи Тапаток 2

Druze to si trebao ranije poprskati. Kad se gusenica ubusi u plod nema tu pomoci. Moras pratiti i cim vidis da ima jaja na listovima ili plodovima prskati. Imas coragen i avaunt od du pont a moze i lanate. Ja to u paprici koristim. Mislim da avaunt ima najkracu karencu.

Nema spasa ako je poceo da zreli. Obicno napada paradajz dok je zelen. Imaj u vidu ovu napast ako u blizini imas njivu kukuruza. Jaci napad ocekuj kad skinu kukuruz sa te njive onda prelaze samo na tvoj paradajz.

Sta moze ovo da bude da je ovako podggoreo paradajz
eaa437cc53a7f64d37fec2ec1b880e7a.jpg

Crno bele bubice po paradajzu

Zna li neko koje su ovo bubice štetočine? Pojavile su se poslednjih nekoliko dana. Inače je paradajz lepo rodio (oko 70 sadnica). Pojavile su se one a ima i smrdibuba, čini mi se da jedu plod i da su uglavnom na zrelijim plodovima. Mi smo priskali samo plavim kamenom i koprivom do sada, trudimo se da uzgajamo organiski. Ima li spasa a da se ne ide na hemiju? Odmah sam bacila biljku koja je ovoliko bila zaražena, ali i na ostalima ih ima, samo ne ovoliko. Kakva napast! Molim vas ako neko nešto zna, pomozite.
E da, javljaju se i na ostalim kulturama, paprici recimo, ali najviše na paradajzu.
2ebxqwg.jpg
[/IMG]

To je larva stenice. Ne znam kakvu stetu moze da napravi larva ali odrasli ubadaju i sisaju plod. Ne znam moze li bez hemije ali sad znas sta je pa se raspitaj

Nazad
Vrh