Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Slažem se potpuno,a što se potrošnje struje tiče stvarno je smešna ventllator 200 w on najviše radi (u najgoroj varijanti kao kod mene dva puža sa reduktorima) inaže obično jedan je dovoljan ti motori sa reduktorima su jedan 100 w a drugi 300 w (koji jako malo radi) tako da potrošnja struje uopšte nije stavka, slušam vas i nešto mislim za varijantu čokanj sa komušinom i još možda s nečim, može da se napravi drukčiji sistem punjenja osim puža a to je princip fioke s njim se može svašta ubaciti u peć,napravi se pravougaoni tunel kroz koji prolazi " fioka" tj pokretni deo manjih dimenzija nego tunel i kad se on povuče u zadnji položaj ozgore iz koša upada "gorivo" fioka ili klip guraju sve to u peć i tako se vrši doziranje količina se odredjuje podešavanjem hoda fioke unazad...A pa od čokova nećeš uništiti ni peć ni dimnjak, niti ćeš čistiti često, ako ih sagorevaš dobro, sa dosta vazduha, a ne da gušiš peć kao neki, pa im nevaljaju čokovi. Ja sam se do predprošle godine grejao isključivo na čokove, a peć sam čistio dva puta u sezoni, pepeo svake tri nedelje, a dimnjak nisam ni čistio dok nisam prešao na bale.
Meni bi bilo mnogo lakše da mogu prilikom kombajniranja, samlevenu masu utovarim direktno u prikolicu, i bez fizikalisanja da lagerujem u kotobanju, koja mi sada zvrlji prazna, a zatim jednom ili dvaput dnevno napunim koš i uživam .
Kada sam mogao celu peć da napravim sam, mehanizam je sitnica, a potrošnja struje za njen rad je smešna, neverujem da troši više od 1,5 kW dnevno (gasni kotao troši više).
Trajnost peći najviše zavisi dali se peć guši i dimi, ako se stvara kondenzat i curi, ta peć neće trajati dugo, a ako ima potpuno sagorevanje, što je ovakvim sistemom skoro idealno peć će trajati sigurno jako dugo .
@Spajki, znači da se zapremina smanjila za oko 40% , hvala . Po ovome bi trebalo da kubni metar ima oko 400kg.