Šta ste radili danas?Jedanaesti deo.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Danas kockao seno pa posle dovlačio kući, a vrućina.. da oči iskoče.

Danas nisam još ništa radio čekam da malo otopli pa idem u Srem da pregledam neke kombajne.

Pre podne radio u firmi ,došao kući pa opet radio u bašti sad malo komp pa u krevet da nastavim sa radom pa sutra "jovo nanovo":osmeh:

Kad spomenu pietrena. Žena juče isekla slaninu i danas stavlja u duboko. Ja pitam jel to naša slanina. Nikad nisam imao ovakvu slaninu da je pri koži meso.Inače bio nerast pietren.
e8aek6.jpg

Danas sam vodio sina u svečanu salu opštine da primi pohvalnicu koje tradicionalno opština dodeljuje đacima generacije, vukovcima i nagrađenim učenicima na raznim takmičenjima.
Naš predsednik opštine je suviše velika veličina da bi se pojavio lično na jednom tako beznačajnom prijemu za mladost i budućnost naše opštine. Pa su diplome uručivale nekakve simpatične gospođice. Da je bilo ovoga kao sa prethodnog posta i rakiještine zadosta, drug predsjednik bi možda i skartio posjetu Češkoj. E, vala nije nji'ova piva ko naša šljíva!

Ajd' što su nesposobni da gazduju opštinom, to sam već znao, ali da nisu u stanju da na nivou organizuju jedan najobičniji cirkus za novinare(u daljem tekstu - prijem), e to me je već zapanjilo!

Osećao sam se, kao i trećina prisutnih kao da sam u stočnom vagonu koji vozi za Aušvic, Dahau, Treblinka... Hoću reći nije bilo mesta za sedenje dovoljno.
Jedan predsednik seoskog crkvenog odbora ili dobrovoljnog vatrogasnog društva bi valjda znao da je ovo moglo da se organizuje kulturno na tri načina:
1.) Buč(seoska slava) - Organizovati prijem u većem prostoru(npr. u hali sportova) pa neka dođe ko god želi - babe, tetke, strine, komšiluk...
2.) Uzrasna segregacija - Organizovati svečani prijem u postojećem prostoru(sali opštine) posebno za srednje i posebno za osnovne škole sa pozivnicama koje glase na ime: Pozvati direktore škola, zaslužne učitelje, odnosno nastavnike i nagrađenu decu u pratnji jednog roditelja.
3.) Na nivou - Organizovati svečani prijem za sve uzraste u postojećem prostoru sa pozivnicama koje glase na ime: Pozvati nagrađenu decu i direktore škola, a nastavnici i roditelji - Raus na Sunce s gušterima i onako nisu ničim doprineli! Nakon podele pohvalnica fotografisanje, pa ispratiti decu i prirediti koktel za domaćine - organizatore, direktore škola i novinare.
:ideja::pcelac:::haha:

Danas svetac,nista nismo radili -setali ja i mali poljoprivrednik i u prolazu kada je video kombaj kod mog drugara nije moga da odoli da ne udje u njega ,evo i slikica buduceg kombajnera :
abcd0016.jpg

abcd0013.jpg

Kosio lucerku. Nema ozbiljnijih padavina u najavi.
Imao sam danas i goste iz susedne Rumunije. Otvoren je simbolično na tri dana malogranični prelaz Nakovo-Lunga. Još sutra naši državljani mogu sa pasošima tuda preko, a Rumunski državljani mogu i samo sa ličnom kartom. Postoji dobra volja sa obe strane granice da se ovaj prelaz ponovo aktivira i konvertuje iz malograničnog u granični prelaz za rođeno(trajno).
Bilo bi to veoma korisno za Nakovo, Kikindu, kikindsku opštinu i šire.

Nema ništa za sad mada kaže NOAA da je moguće nešto malo danas-sutra, u glavnom nedovoljno da upropasti tek pokošenu lucerku. Namučih se u početku dok nisam montirao i dupli kaiš. Teško se kosilo, poprilično je bila polegla, a ja imam kosu češljaru. Smiju mi se ljudi što čekam, što ne kosim čim pusti prvi cvet, ali ja tvrdoglavo neću da kosim dok god meteorolozi najavljuju velike kiše, pa taman i da zamatori. Jedu koze i tu zamatorenu, a kad bih dozvolio da mi pocrni i ubalavi se, to već nije ni za peć.

Medi dva puta polegla banacanka ali je zato ljudski prava detelina druga joj je godina,a uhvatio sam je solidno maltene svaki list na svom mestu ,dosta se tesko susi . Kod nas pada u par navrata lepa kisa .

Danas sam premijerno vadio krompir. Dopada mi se za sada kako napreduje, ali neću žuriti sa nekim ozbiljnijim vađenjem i sa trgovinom.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh