Šta ste radili danas?Jedanaesti deo.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
13040012.jpg

Ovih dana kako pada ova kiša non stop radim u sušari (kući sa ognjištem) pokušavajući da napravim neki sistem ventilacije da ne dimi kada se unutra sjedi.
Probao sa ventilatorom na zidu, pa ne ide; probao sa ventilatorom na krovu pa opet loše; ostalo je još da napravim napu iznad ognjišta (sa ili bez ventilatora) još ne znam nadam se da će uspjeti.
Čov jek pored mene ima sličan objekat samo malo većih dimenzija 7-8m kvadrata više i to je strašno ne dimi nimalo, sjediš pečeš sač, jagnje na ražnju, kuvaš kotlić normalno, a kod mene nije ni slično.

Ovaj dan sam odavno čekao. Promenio sam točkove na automobilu i postavio one sa letnjim gumasma ali lance nisam izbacio iz gepeka. Trebaće makar za blato. Otišao sam odmah da ih isprobam u obilazak polja pod ozimim usevima i oranja na lakim peskovitim terenima. Njivama na crnici ne mogu ni da priđem vozilom.
Prvo sam obišao tritikale i biće slika na odgovarajućoj temi. Prskalicu izvući hitno, može se u njivu. Za ovu temu je dovoljna samo ova fotkica:
Lucerku sam osmotrio durbinom sa udaljenosti od jedne duži.
Jedna od mojih bašti na pesku izgleda ovako:

Drugu nisam slikao, a ta druga bi već sutra mogla da se radi.
Ima i ovoga po komšiluku:

Poslednja izmena:
Drndao prskalicu. Trebaće pulsirajuća membrana da se zameni. I dok sam ja drndao tamo primetim i da mi je jedno crevo za gorivo riknulo i da bi propišalo dok bi ga dotakla prva kap bio-dizela za kog kažu da ždere creva ako nisu specijalno namenska creva za gorivo. Kupio sam u auto-radnji metar tog specijalnog creva za goriva, piše na njemu "FUEL". Kaže prodavac da nosi sve vrste tečnih goriva. Ja da ga montiram, kad eto ti nevolje - jedan kraj naiđe, a drugi neće i nao! Sutra ću morati da skidam cevi kompletno, da kuvam crevo i da ga usučem iz ruke. Kupio sam i nove šelne i nisu ni zak... Napravio sam zglavne šelne od lima sa konzerve od nes-kafe i starih skraćenih rascepki.

- - - - - - - - - -

Danas sam vozio krmaču kod dečka. Nije poenta u tome. Poenta je u onom crevu za gorivo koje sam juče kupio i danas jedva montirao i to nekako ipak bez kuvanja. To crevo nije izdržalo jedan kilometar koliko ima od mene do tog ortaka koji drži nerasta i nazad do kuće. Propustilo je kroz zidove. Kad sam uveo krmaču u svinjac i očistio kavez otišao sam u radnju sa alatima u koju sam juče prvo otišao da tražim crevo i istog onog prodavca koji mi je juče rekao da oni ne drže creva za gorivo zamolio da mi proda metar creva koje nije za gorivo jer imam nameru da ga upotrebim za gorivo. Tu se prodavac nasmeje jer se setio kako me je poslao u auto-radnju gde sam kupio ono čuveno "FUEL" crevo. Pokazao sam mu parče tog creva koje sam juče kupio u auto-radnji i kada ga je video počeo je da shvata zašto baš insistiram na tome da mi proda crevo koje nije za gorivo.
Ovo njegovo je za vodu i vazduh i može da izdrži pritisak do 20 bari, tako da nije baš makar šta i kao prvo sam ga daleko lakše navukao na cevi, a i za sada nigde ne rosi. Traktor ponovo lako prima gas jer ne vuče više felš-vazduh i opet je onaj stari kako ga ja znam umesto lenčuge kakvom mi se danas pokazao.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh