Šta ste radili danas?Jedanaesti deo.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bio u Sakulama na ovčarskim danima. Pozdrav za člana Bukur. Evo i par slika:

kapxyx.jpg

1o83u0.jpg

2vim2jt.jpg

Danas sam selektirao slačicu. Nisam hteo juče na Veliki Petak komšiji, Mađaru da klepećem sa selektorom. Zato danas nije ničiji praznik pa sam raspalio rešetom kao u filmu "Pop Ćira i pop Spira".
Pošto nije vreme za rešetanje pod vedrim nebom, a gužva u šupi, morao sam da izguram prikolicu napolje u duboko blato. Lako mi je bilo i sam da je izguram, ali kad je trebalo ugurati unutra, nisam uspeo ni uz očevu pomoć. Žena mi nije bila kod kuće, a nas dvojca zapeli pa ko riđa ublato. I kad smo vidili da nemož ja mu lepo kažem, da upalimo časkom traktor i naguramo prikolicu ko jedared jedan. Neće bába(otac) ni da čuje. "Ne! Raskopaće mi svo dvorište, aj' da zovemo komšiju!" Lepo mu ja reknem da nije red da zovemo komšiju u duboko blato da se svinji sa nama, pa smo pokušali sa polugom. Uspeli smo samo da razrijemo to mesto kao podrivačem. Čak sam i fasov'o kad je poluga proklizla tako ukopana pedalj uzemlju i pošizim odem upalim traktor, nateram, zakači bába na prednju poteznicu i ondak smo lepo uterali prikolicu. Nije traktor tonuo dublje nego mi ščizmama, al važno da smo prvo iscrpli sve metode iz kamenog doba i da mene sad boli kičma, donji deo.

Ja u таквим ситуацијама имам рецепт, ти што предлажу да гурају, слободно могу ал без мене, мене нек зову код смисле паметно решење.
Мој кум је тако зезнуо леђа.

Danas sam selektirao slačicu. Nisam hteo juče na Veliki Petak komšiji, Mađaru da klepećem sa selektorom. Zato danas nije ničiji praznik pa sam raspalio rešetom kao u filmu "Pop Ćira i pop Spira".
Pošto nije vreme za rešetanje pod vedrim nebom, a gužva u šupi, morao sam da izguram prikolicu napolje u duboko blato. Lako mi je bilo i sam da je izguram, ali kad je trebalo ugurati unutra, nisam uspeo ni uz očevu pomoć. Žena mi nije bila kod kuće, a nas dvojca zapeli pa ko riđa ublato. I kad smo vidili da nemož ja mu lepo kažem, da upalimo časkom traktor i naguramo prikolicu ko jedared jedan. Neće bába(otac) ni da čuje. "Ne! Raskopaće mi svo dvorište, aj' da zovemo komšiju!" Lepo mu ja reknem da nije red da zovemo komšiju u duboko blato da se svinji sa nama, pa smo pokušali sa polugom. Uspeli smo samo da razrijemo to mesto kao podrivačem. Čak sam i fasov'o kad je poluga proklizla tako ukopana pedalj uzemlju i pošizim odem upalim traktor, nateram, zakači bába na prednju poteznicu i ondak smo lepo uterali prikolicu. Nije traktor tonuo dublje nego mi ščizmama, al važno da smo prvo iscrpli sve metode iz kamenog doba i da mene sad boli kičma, donji deo.

Posteno me nasmeja kolega... :haha: Smejem se jer ponekad i ja dodjem u tim situacijama a najcesce deda i cale kazu ma deces sad po traktor ajde sva trojica da zapnemo da uguramo ili podignemo... Ali vise ne radim tako ne ne ne,moj deda operisao bruh a nas ledja bole od tolikog dizanja i guranja..

Moj drug i ja dignemo IMT dvoredni špartač i nosimo po dvorištu jer nas mrzi da otkačinjemo prskalicu sa traktora, pa kačimo špartač, pa otkačimo, pa ponovo prskalicu da kačimo. Ali mi smo obojica 30-40 godina i po suvom i ravnom terenu, kičma pravo, a ne ovo danas u blatu do članaka batrganje u gumenim čizmama, sagnut si jer guraš, a otac mi ima 64 godine i delimični je invalid.

Ja verujem da svi mi ponekad bespotrebno dizemo stvari... Ali posle kicma ode... Uvek se iznerviramo pa ajde da zapnemo sad iz sve snage..!!!

Ja u таквим ситуацијама имам рецепт, ти што предлажу да гурају, слободно могу ал без мене, мене нек зову код смисле паметно решење.
Мој кум је тако зезнуо леђа.

Da je ko drugi, lako bismo, al šta ću s bábom kad je moj i pod njegovim krovom živim. Di smem da mu raskopam tako lepo dvorište kad je njegovo, nije moje.::sramota::

Uzivajte momci u vecerasnjoj terapiji, nadam se uz pripadnice lepseg pola, a od sutra cuvajte kicmu maksimalno.

Da je ko drugi, lako bismo, al šta ću s bábom kad je moj i pod njegovim krovom živim. Di smem da mu raskopam tako lepo dvorište kad je njegovo, nije moje.::sramota::
Ал што рођени бабо мож да те зајебе, не може нико. Ја сам са мојим једном нешто петљао око струје, а он започео посао. А иначе о струји појма нема. Тад сам му реко, да убудуће искључиво радимо како ја кажем, јер ми се не губи глава због туђе неозбиљности. А све ово што дискутујемо се у нашем народу просто каже " лако је туђим к..... глогиње млатити".

Danas bio po soju Galeb 350kg i posle natankovao subvencionisano gorivo u burad cena prava sitnica 150,90/l.::samo bes::

- - - - - - - - - -

Danas bio po soju Galeb 350kg i posle natankovao subvencionisano gorivo u burad cena prava sitnica 150,90/l.::samo bes::

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh