Šta ste radili danas?Dvanaesti deo.

Kakav je to zivuljka na stolu? Lepo je tako kad se celo (pola?) iznese na sto ali je posle prblem da se komada.

Brali dinje danas, i deda kaže da vidi tragove točkova i tragove papuča u putevima njive. Mi mlađi ne bi ni primetili da deda nije došao na njivu da pripomogne. Žao mi je što nismo zatekli posetioce, da se ispričamo k'o ljudi :D
cc4c772eb7d75d663eb6f30f56cc531e.jpg
40a4068f7f5cb77166e7086efa01c46f.jpg

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Деда као индијанац чита трагове. Можда је специфична шара па се и нађе...

Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.

Ko zna razlog njihove posete.Juče sam išao u Buđanovce autostradom Pećinci-Buđanovci kumovom zastavicom i kako sam jurio 60 km/h video u jednom bostanu pored puta auto sa BG tablama gde dvoje testiraju amortizere, nisam stao da ih pitam treba li neka pomoć jer je bilo blato pa da se ne iskaljam. 😂

Verovatno je hteo da proveri ukus dinja i usput nabere malo za preprodaju :D . Pored ovog traga, ima još jedan trag ali malo stariji. Trava se skoro vratila u prvobitno stanje.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Kad sam špartao kukuruz motokultivatorom, sa jedne strane, do komšije, ošpartao sam između nas i jedan njegov red, a sa druge sam bio prinuđen da ošpartam isto toliko + još jedan red...
Obadva imaju kukuruz samo tih nekoliko redova što sam im ošpartao, verovali ili ne...😬
A nisam nikako srećan s tom dvojicom, šta bi bilo da smo "dobri", morao bih da im cele njive ošpartam... :haha: 😂
Njive nasledili, pa ili su u parlogu, ili poseju pa jednostavno zaborave do "branja"....
Bostana, zar ne ? 😜
Njiva s kukuruzom LEVO je moja, a "ova" desno, je "isto" kukuruz, valjda....
Da je makar ošpartao, bio bi kukuruz k'o taj prvi red do "kamena"...

Budi sretan da te još i ne tuži, očigledno je tvoja hemija zaustavila travu u njegovoj prvoj brazdi i time si mu pokvario harmoniju njive... :haha: :haha: :haha: :sjasi::nono:

Morao sam da prskam, i da ošpartam, taj njegov prvi red počinje kod njega, a završava kod mene u njivi.... :haha:
I svake godine ovako, žali Bože truda i novaca uloženih, a bačenih uzalud...
Svejedno koja "kultura", prinos zagarantovan, ali korovštine....😂
Pitam da mi izda u arendu, neće...
A moja i njegova parcela skoro pa iste površine, razlika par ari...

Ovako se presuje u brdima.
Nebi seo usudio da vozim a kamoli da presujem.
7c02d0aa6ccf60ea7a7b7981647d0adf.jpg
749ab06e94219b7e7591ae3071cf3af6.jpg

Sent from my S60 using Tapatalk

Ne bih rekao na slici da je strasno.
A jos "DUPLAK", nema zime.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Meni bilo zanimljivo u našem "ravnome" sremu kad sam gledao drugara kako balira uzbrdo a kockice se kotrljaju dole prema kanalu... 😁

Ja sam sličnu takvu strminu probao da berem sa zmajem 223, ali problem je što uzbrdo kad idem ne može elevator da iznese klipove u bunker, jer elevator bukvalno dodje u vertikalni položaj. Napravio tri kruga i batalio.

Male njive u brdima ubijaju, poludis od okretanja i popravljanja, opet najlakse od svih poslova je kositi travu, ne mora se drzati reda, vazno je samo da se pokosi i pokupi, potom mogu se kukuruzi sijati, kod mene sa jednorednim Sipom uspjesno savladavaju velike uzbrdice, najgore je sijati zito, nije obala za kombajna...

Послато са SM-A202F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh