Šta ste radili danas?Dvanaesti deo.

Jel uspes da ih odhranis? Ja sam probao kod mene od nasih ovaca kad ima 3 kom ili nece da prihvati jagnje ali nisam uspevao, skoro kod komsije veterinara vidim mleko u prahu dzak 25 kg kaze da kosta oko 7500din i napravi od njega oko 150l mleka
Ide 5l vode i 1300g mleka

Послато са Lenovo A2020a40 уз помоћ Тапатока

To je takva muka ali ,ja sam danas kupio 4 komada za 8000 din za te pare ja nemogu da kupim jednu ovcu jel tako ....tako je a rad sam da zapatim ovce .prosle god smo othranili 3 muska ,1 smo ostavili za ovna ali je letos uginuo a 2 smo zamenili za zenske ,one su sad kod druga koji ima ovna pa ce valda ostati sjagnjene.Jesenas smo kupili 3 kom ovde kod nas , jedan je uginuo [mojom krivicom jer sam im davao mesavinu mekinja koncetrata i repinih rezanaca koju dajem junadima i mislim da se zapekao zbog mekinja ali nocu pa nisam video te je uginuo] a 2 komada eno ih trckaju po dvoristu.Mi ih pojimo kravljim mlekom na cuclu pa idu za nama ko stenci i jako se vezemo a narocito deca zbog kojih to i radim

Poslednja izmena:
Već mogu da se služim desnom rukom pomalo, pa sam iskoristio lepo današnje vreme i poradio nagomilane poslove....
Izđubrio kod konja, jedno 6 kolica govana, i njega očetkao lopatom pa metlom, potom i češagijom, bio kao krmak, sada može u svatove...:cvetic:
Uneo 2 bale slame i 2 bale sena, u štalu, da ne moram da šipčim preko zaleđenog dvorišta u nastupajućoj "promeni klime"...
Izbušila se guma na autu, neki dan, išao na rezervnoj, pa rekoh da okrpim, ako crkne i rezervna, mogu da se slikam za krivolovačke novine...
E onda uletela i sestra, da zamenim i njoj spoljašnju na jugiću, izbušio zet par komada, i više ni komšije ne daju točkove "u zajam"...::sramota::
Ma ko prava vulkanizerska radnja...
Pocepao jednu lepu gomilu drva, za 10-tak dana, koliko sam mogao s ovom kilavom rukom, taman da prođe "kijamet"...
Valjda...
E, ondak zavrnuo ventil na dvorišnoj česmi i ispustio višak vode iz cevi, da ne bude kakav karambol, a za pojenje konja i "tekuće potrebe" mogu i iz kuće da nosim koliko treba...
Samleo kukuruz i tritikal i pravio mešavinu za prasiće...
Možda sam nešto i zaboravio...
Da, vario lopatu koju sam polomio na konjetini kada me je prigurao uza zid dok sam izđubravao, bilo mu dosadno, ja ga ošin'o, onako u strahu, jbg-a, i puče lopata...
Lažem, nisam ga udario, već ošinuo o zid...::namigivanje::
Di bi ja njega, pre bi komšiju iz 3. Ulice neg' njega...:osmeh:
Jebo ga tata što ga pravio bezobraznog i nevaspitanog...:ppozdrav:
Konja, ne komšiju...:haha: :cao:

Jel uspes da ih odhranis? Ja sam probao kod mene od nasih ovaca kad ima 3 kom ili nece da prihvati jagnje ali nisam uspevao, skoro kod komsije veterinara vidim mleko u prahu dzak 25 kg kaze da kosta oko 7500din i napravi od njega oko 150l mleka
Ide 5l vode i 1300g mleka

Koje je to mleko?
Inače sad imamo samo već veliko jagnje koje smo dojili,bile dvojke pa se raštrkali u toru i neće da ga primi,pa druga se ojagnji i bilo mrtvo (bilo u posteljici nije ga lizala ali već prodata ovca ) i nije primila ovo jagnje mazao sam i posteljicom o mrtvim jagnjetom i jok,pa sam kupovao mleko u tetrapaku 70 din. Da skratim skup sport,bilo bi bolje da sam ga prodao za 2000 ,neću se više dvoumiti dal prodati ili dojiti.

Da ko to nije radio nezna sta je muka a najgore je kad mi prodaju jagnje koje nije popilo kolostrum .Ali zato koje uspe da prezivi je pravi kucni mezimac

Isli malo do komsije na kafu...
4e5b2fc0268662b1ec1bc09186b1a4dc.jpg

cae9305f2a610484f990600a1976c916.jpg

f68fe58eea732bcebbffc3208336f8e0.jpg

55a34e9bfba9d469046050fc21440596.jpg

(Slikao: D.Petrovic)

@kardan ti znas da si mi najbolji prijatelj i ne kazem zbog ove klope....ne bih to uradio...

Oprao traktor,prikolicu,utovarnu lopatu,zadnji izduvni lonac na autu naspricao odmascivacem i zicom sa krpom na kraju ocistio i posle sagoreo to u voznji(mozda mi se cini ali kao da bolje ide...),nahranio stoku,moje gladne kucice,nosio rizlu i popunjavao neku dzombu na putu,cale bio po paletu djubrine,sutra usluzno rusenje kuce.

Prvo sam isneo orezane maline iskipovao bila puna prikolica ko sena
Opet cistio ovcama, I izvuko svinjski djubar iz avlije bas je SOCAN od nove godine izvukao sam na kamariste 28 prikolica, sutra opet u govnima kod drugara dao mi gomilu smeta mu u dvoristu ima jedno 8-10 prikolica sve izvlacim na kamariste na jednu njivu I uzgrcem ima tamo vec 50-60 prikolica sto od moje sto od tudje marve, komsije koje imaju tipa 1_2 prikolice pitaju jel mogu da iskipuju na moju gomilu, mrsko im da sire po svojoj njivi, a neki mi I daju da odnesem sebi, uzmem ako moze da se pridje utovarivacem da see tovari, ako mora rukom ne uzimam

Prvo sam isneo orezane maline iskipovao bila puna prikolica ko sena
Opet cistio ovcama, I izvuko svinjski djubar iz avlije bas je SOCAN od nove godine izvukao sam na kamariste 28 prikolica, sutra opet u govnima kod drugara dao mi gomilu smeta mu u dvoristu ima jedno 8-10 prikolica sve izvlacim na kamariste na jednu njivu I uzgrcem ima tamo vec 50-60 prikolica sto od moje sto od tudje marve, komsije koje imaju tipa 1_2 prikolice pitaju jel mogu da iskipuju na moju gomilu, mrsko im da sire po svojoj njivi, a neki mi I daju da odnesem sebi, uzmem ako moze da se pridje utovarivacem da see tovari, ako mora rukom ne uzimam

Sa kojim utovarivacem tovaris?

Nazad
Vrh