Šta ste radili danas?Dvanaesti deo.

@Darko dren, takodje kolega
Moj otac da moze ne bi spavao a kamo li da sedi u kuci ceo dan.

Послато са SM-J710F уз помоћ Тапатока

Ima tu svega.Vernika do srži odjednom sila.Do pre 15 godina pod crvenom petokrakom im oca i majku sahranili.Crkvu vide samo kad prodju autom a naravno ni kršteni nisu.I sad stave šajkaču sa kokardom i crnu četničku zastavu nose a deda im se u grobu okreće jer se protiv istih borio jače nego protiv Svaba.Pevaju 'Kosovo je Srbija' a rođaci im zemlju i kuću prodali i doselili se vamo sa lepim parama.Da bude još žalosnije ni vojsku služili nisu u ovoj pederskoj državi a kamoli kao ja katolik da su bar probali da odbrane to Kosovo o kome pevaju.Badnjak seku u 10h.....
E to ja gledam u mom selu svake godine na Božić i zato počinje da mi se sva ta parada,muskarada...gadi.
Nadam se da me shvatate i da mi pravi vernici neće zameriti a oni što su vernici samo dva dana godišnje nisu ni bitni.

Nebitno ko je koje veroispovesti, ali ako šest dana posvećuješ njivi i traktoru i danonoćnom radu, sedmi dan posveti svojim ukućanima, svojim najbližima, sebi, svom odmoru.

Jednom prilikom je naš seoski sveštenik izjavio:"Nemojte nedeljom raditi. Ne morate u crkvu dolaziti, to činite ako želite, ali budite sa svojom porodicom, odvedite ženu i decu negde, idite na izlet, kod rodbine, prijatelja. Družite se. Ne dozvolite da vas rad otuđi od svega. Živite."

Kako mi DEDA pricao na BOZIC bi trebalo poceti neki posao koji inace neide od ruke.
Mi namirimo marvu i po ceo dan leskarimo (krmacimo)!

Послато са Lenovo A2020a40 уз помоћ Тапатока

@ диклофен. Мени као вернику је драго када чујем да је све више и више оних који се враћају Православној Цркви и окрећу се Богу без обзира шта су им дедови радили и били. Србија јесте најјача била када се Крст Часни љубио а Исус Христ славио. Исто тако вас као колегу друге вероисповести разумем да вас то жуља и да вам се гади јер никоме не одговара јака, сложна, Православна Србија са Крстом на челу. Али на жалост по вас времена се мењају....

@ диклофен. Мени као вернику је драго када чујем да је све више и више оних који се враћају Православној Цркви и окрећу се Богу без обзира шта су им дедови радили и били. Србија јесте најјача била када се Крст Часни љубио а Исус Христ славио. Исто тако вас као колегу друге вероисповести разумем да вас то жуља и да вам се гади јер никоме не одговара јака, сложна, Православна Србија са Крстом на челу. Али на жалост по вас времена се мењају....

Kolega Rengi zasto imate potrebu da prozivate I vredjate I to na drugi dan BOZICA!! Gde je tu HRISCANSTVO??
Koliko znam ni jedna jedina veroispovest ne propoveda nasilje i sta znaci Srbija sa Krstom na celu???
Naj jaca Srbija?
E moj Rengi ako si mlad, pa da te donekle razumem!!
E moji VELIKI VERNICI SRBENDE!!
Crkvu I Veru ne treba mesati NIJE ISTO!!!
Imao sam srecu da odrastam I zivim u mesovitim sredinama, to je lepota!!!
Ovamo na badnje vece, misu, i pricest imendan
onamo na bajram , ovamo na slavu, na badnjak!!!
A negde I na 29 novembar
Lepota je u raznolikosti!!
Ljudi se dele na dobre i lose!!!!!
Neznam kolega RENGI cime ste isprovocirani a vasim FRUSTRACIJAMA nije mesto na forumu!!!
A ako ste VERNIK razumecete o cemu govorim!!!
VERNIK nebitno koje veroispovesti!!!

Нити сам исфрустриран нити сам вређао, само сам објаснио неке ствари а и то што се колеги гади

Odgajao sam se u doba komunizma i slavili smo svi bozic,moj otac je radio u drzavnoj firmi i imao je slobodan dan za bozic,ako zeli da proslavi.To je bas filozofiranje i sirenje propagande kako se nije smeo slaviti Bozic kod tita.To zajebite gospodo,ima nas koji smo nosli crvenu maramu i petokraku po direktivi a slavili slavu i svece bez ikakvih problema.Nikad niko rec nije rekao i nikom nije smetalo a sad odjednom nekom smeta!!!

To ti je kao kad slušam te nepismene političare kad kažu srbski božić da su bar završili osnovnu školu znali bi da nije srbski nego pravoslavni tako da svaki sličan komentar je suvišan ako se ne zna osnovno.

Za sebe nemogu reci da sam vernik, vise se drzim tradicije onog sta sam naucio u svojoj porodici, slavim slavu,I ostale praznike I svece, na par praznika postim, jako retko idem u crkvu nemam naviku. Ucio sam veronauku vera je nesto lepo I nematirijalizovano!!
A kad odem I vidim velike srbe onda mi drago sto ne idem
Crkvu dozivljam kao PROVAJDERA koji treba da me konektuje sa Bogom, a ja da platim tu uslugu!!
E to necu da radim!!! Hriscanski je dati gladnom, a ne POPU da menja auto!!
Svuda ima ljudi i ne ljudi pa na zalost I u crkvi!
Gledam juce na you tube kako su u BANJA LUCI svinjskim iznutricama gadjali Dzamiju!! ZASTO??? Kkakav debilko trebas biti da uradis tako nesto, a jos na BOZIC???
A GDE JE ONO STARO "MIR BOZJI HRISTOS SE RODI"!!!!

Nazad
Vrh