Šta ste radili danas ? 2 (drugi deo)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
20t5u0w.jpg

pozdrav svima. ja četiri dana čistim sneg.

Neco je napisao(la):
blago tebi mi odje vec dve god nismo vidili snjega
kod mene posle kise padao sneg al nije uspeo da se nalepi sloj jer je sve bilo mokro!! ali na par km od mene na nekom brdu ima sigurno 500 m vidi se belo :D opasno je ovo kad je ladno!!

Lalo da li se lepi ,kod mene niko nije ovih dana tanjirao.Nekoliko njih probalo da ore ali je jos vlazno u gornjem sloju.Jedino ko je orao po onom suvom danas je mogao da tanjira i protera spremac.

ma ljudi kad je ovako blato i vlazno zemljiste bolje je plitko orati pa onda jedan prohod spremacem i sejati,nego samo tanjirati jer sam ja video kako je danas jedan covek tanjirao mom burazu upaljenu kukuruzovinu,tanijiraca ide plice i lepi se na tanjire i ne rasipa se zemlja kao kad je to suvo i zemlja neizgleda tako lepo kao kad se uzore i sprema,ili nemam nista protiv i ako se samo tanjira ali posle tanjiranja obavezno spremiti sa spremacem da se zemlja poravna a posle moze poceti setva.
danas sejali burazu 3kj psenice u samo tanjiranu zemlju a zatim sam bio da radim 4kj ugara sa setvospremacem da razbijem one velike grudve i da poravnam da korov moze da nikne pa da duboko zaorem.
evo kako se to danas rasipalo kad je prosao setvospremac
1z520wo.jpg

Moze samo di je paljeno i to jedan prohod. Drugi gusi. Ovo sto sam danas tanjirao je peskovita zemlja pa ide. Probao sam jedan lanac za zito veceras de nije pesak i ne svidja mi se, jos je dosta vlazno. Jedino se ore lepo u pm.

Danas izliven temelj za kapiju...

Pus-pauza:

2lx9h75.jpg

A i mesalica malo da odmori...

24v8dag.jpg

A i "sefica" je izasla na teren da proveri sta majstori rade...

2jfesd4.jpg

*~ JOHNY'89 ~* je napisao(la):
ma ljudi kad je ovako blato i vlazno zemljiste bolje je plitko orati pa onda jedan prohod spremacem i sejati,nego samo tanjirati jer sam ja video kako je danas jedan covek tanjirao mom burazu upaljenu kukuruzovinu,tanijiraca ide plice i lepi se na tanjire i ne rasipa se zemlja kao kad je to suvo i zemlja neizgleda tako lepo kao kad se uzore i sprema,ili nemam nista protiv i ako se samo tanjira ali posle tanjiranja obavezno spremiti sa spremacem da se zemlja poravna a posle moze poceti setva.
danas sejali burazu 3kj psenice u samo tanjiranu zemlju a zatim sam bio da radim 4kj ugara sa setvospremacem da razbijem one velike grudve i da poravnam da korov moze da nikne pa da duboko zaorem.
evo kako se to danas rasipalo kad je prosao setvospremac
1z520wo.jpg
Di bre plitko, ide do osovina, jos kad pustim pakere da vidis leju.

pa dobro lalo ti imas konzumovu tanjiracu koja ima 2 tone sa pakerima a ovaj sto je radio burazeru je livcova bez valjaka i ta nema vise od 1400kg a vuce ju TD 7506A ali neradi duboko kao tvoja ili ona teska cenejska s kojom sam ja radio.
bolje je tanjirati kad je suvo,a kad je blato onda mi se vise svidja plice oranje cak i neupaljene kukuruzovine(ako je nemozes upalit zbog vlaznosti mase) i onda jedan ili 2 prohoda spremacem i sejati pa onda valjati i da vidis kakvo ce zito biti!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh