Šta ste radili danas ? 2 (drugi deo)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Danas odmarao,kisa padala a juce,evo i slikica:
slika0183.jpg

Neznam kako Vi al ja večeras "malo" naložio peć i mogu vam reći da je prijatnije , jednu korpu čokova za probu pošto u sredu izgleda da će početi grejna sezona , koliko sam gledao prognozu max 10c a min 5c
Post je spojen: [time]1255291824[/time]

tacno sam znao da ce poceti kritika,kod mene je normalna pojava da se pali kukurzovina,a i slama se palila dok nisu poceli ovi sa seckom da rade

Ovde svi pale pa i ja naravno_Obrazdiš plugom ili grabuljama odmakneš od komšija i puta i nema teorije da zapališ od nekog drugog i napraviš štetu

i kod nas svi pale a vatrogasci nemaju vremena ni da pisaju covek ograbio istanjirao okolo upalio i vetar prenese u drugu njivu

Sinoć su gasili vatrogasci na putu Zrenjanin - Lazerevo, koje upalio po onom vetru nije baš potpuno sasvim naj :nono: :nono: :nono: ::lose::

Biljne ostatke je njbolje zaoravati,barem je mene tako ucio profesor iz Pedologije......

komsiji neko tako upalio 15 ha kukuruza siroma je rucno skupljao
kod nas nesme i pisu se prijave
tarup i ori a i tako valjda treba

Ja bi paljenje strnjaka i kukuružnjaka, a pogotovo nekontrolirano i neoragnizirano paljenje, rigorozno kažnjavao. Evo prekjučer sam vidio di čovjek kupi ono što je ostalo od kukuruza koji je izgorio na površini od jednog jutra. Meni je ove godine izgorila drvena nadstrešnica (sjenica) i 45 jabuka je ofureno jer je neki idiot zapalio kolegin strnjak na susjednoj njivi te je vatra prešla preko kanala na moju tablu. Jadnice su od muke odma procvjetale.

Da se nekoliko ljudi koji tako neodgovorno i nepažljivo-nemarno pale njive dobrano kazni, pa i zatvorom ako treba, nebi se više tako palilo. :nono:

U pravu ste, kod mene je izgoreo covek, jer je zurio da ugasi a vetar ga picio ko lud, niko nije mogo da ga spase, bio je okruzen vatrom koja je ludovala na vetru. A i moje Visnje je spizdio pola, pa sam ponovo sadio, ali steta njega nema!!

Zato ja radi sigurnosti isprskam straniku TOTALOM... i ori onda.

Nego nesto vedrije da vam najavim!!!! Pao prvi sneg na ALPIMA, i hladno je do koske!!!

ja sma pre neki dan video pandurska kola sa 2 policajca u njima kako idu po njivi i "njuse vatru i dim" i tamo idu i ko pali sledi prijava i kazna a i odvedu te u kolima sa njive do policijske stanice....kod nas nema poljocuvara pa je paljenje jos moguce ali ako te murjaci(kojim nije mesto na njivi)uhvate najebo si ko zuti :udri: :haha:
ja sam bio te srece da sam bezbedno i bez stete popalio nekoliko svojih njiva(kukuruznjak) i sad mi samo ostaje da pabircim kukuruz koji je ostao na zemlji.

danas konacno gotova berba kukuruza,danas sam zavrsio poslednje jutro kukuruza koji je bio sejan 15 maja(bio je presejavan pa je optimalna setva zakasnela) i brao sam ga sa oko 20 25posto vlage i bio je cist ko suza,sada smo s tim kukuruzom popunili sve cardake do krova i sad su svi cardaci ukupnog kapaciteta 6 vagona puni i ja sam zadovoljan.
zatim bio da tarupiram sirkoviste a posle sam otkacio berac pod supu i traktor dao na svoje mesto.
sad moze kisa da pocne da pada i da neprestaje bar nedelju dana da se zemlja doobro natopi i da zito psenica nikne i da zemlj skupi dovoljno vlage za oranje.

10pzjm1.jpg

308xhra.jpg

murjaci(kojim nije mesto na njivi)
Zašto nije ? bolje da čuvaju njive od "kumova" koji kao skupljaju pali kukuruz nego što zajebavaju ljude kad voze repu po blatu da očiste točkove .
Nego fenixe kakav ti bude kukuruz tu na ovoj drugoj slici desno pored te bele zgrade imaš jedno 2m u visinu de je zavetrina nema promaje ? kakav bude kukuruz tu dole ?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh