Pa otvoriš cvetić i vidiš...Kako znas sta je oplodjeno?
Ima tučak, sasušen tučak ili zametnut plod
Poslednja izmena:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Pa otvoriš cvetić i vidiš...Kako znas sta je oplodjeno?
To sto ima plodic unutra ne znaci da je oplodjenPa otvoriš cvetić i vidiš...
Ima tučak, sasušen tučak ili zametnut plod
Ne zna kako čovek da pogodi ako ga okisi tj svaki dan bude kise opasnost monilija pa kasno posle prskati... Dali mj djubrivo steampower za mraz... Ali ako bude veliki minus, uzaludno...Ne prskam nista dok ne prodju mrazevi
Iskreno i nemam mnogo iskustva sa izmrzavanjem....Sicko sta kaze tvoje iskustvo koji minus mogu da izdrze kad precvetaju?
Ako ce mo da razmisljamo na taj nacin onda je sigurno oplodjeno tek kad vidis kospicu u plodicu.Opet moram da vas demantujem.
Čim se vidi zametnuti plod, znači da je bilo oplodnje, tj. oprašivanja, tj. da je polen dospeo na primarni ili sekundarni semeni zametak (na bilo koji način).
E sad da li će se javiti neki degerativni zamenutni plod, ili će zbog bilo kog razloga biljka odbaciti taj plod to je druga stvar...
Znači čim se vidi zametnuti plod onda je oplodnje tj. oprašivanja bilo...
Da se ogradim postoje slučajevi kad se počne formirati plod bez oprašivanja ali mislim da se to javlja kod oraha čini mi se i da se zove apomikis ili tako nešto slično....
Na ovo gledam kao na konstruktivnu diskusiju, ne udaram kontru nikome![]()
Tu smo da razmenimo misljenja .Ako se ovo na mene odnosiloNa ovo gledam kao na konstruktivnu diskusiju, ne udaram kontru nikom