Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Svaka častStenlej![]()
![]()
![]()
Sent from my SM-S901B using Tapatalk
Svaka čast
Aj kad prođu kajsije da odemo do Milana zajedno po ovakvu tanjiraču, ili neku sličnu![]()
vaziSvaka čast
Aj kad prođu kajsije da odemo do Milana zajedno po ovakvu tanjiraču, ili neku sličnu![]()
Tako ja radim, samo napravi vremenski razmak (2 nedelje) kad budes kosio traktoromPokosio trimerima, sredinu ostavio za traktorsku kosačicu
И у мом селу /Горња Трешњевица код Аранђеловца/ било мраза у априлу, био је толико озбиљан да су и велики ораси скроз опрљени, поцрнео лист начисто, кад човек погледа помислио би да је био пожар (не знам ни дал ће се опоравити, неки изгледају претужно онако спржени мразом). А хтео сам да кажем за шљиве. У једној парцели поред куће као што сте описали — ниједне једине, ранка (овде звана црвењача), пожегача (овде звана маџарка) и нека мени још увек непозната сорта коју је мој деда посадио нула бодова; међутим, на парцели са друге стране брда има шљиве! Изненадио сам се јер сам завиривао око куће и помислио да неће бити ничега. Кад ја мало наоколо, а оно међутим. Па рекох да предложим да обиђете са свих страна ако имате више засада. У једном вотњачету код мене на пример до пола је пропало од мраза, а у другој половини има шљива. Ето и неке микроклиматске околности изгледа некако утичу, а како немам појма.Mod mene u okolini Uzica sredinom aprila bilo -5 jedno jutro i sve sljive smrzle, pozutele i opadaju. Nece biti ni jedna jedina od ranke pa svih cacanki i neke nemacke odlicne do stenlejke. Ni jedne nece biti a kamoli jedno kilo.
Jel bacas u jesem vestacko djubrivo ?Imam isti slučaj,meni su rekli da je hloroza
Ja ne bacam pa sam mislio da i ti to ne radis pa da je zbog toga . Ali kada prskam ubacujem prihranu . Prosle godine kod jedne takve sam ubacivao i vuxal fero i jos dva ili tri puta zalio sa gvozdjem ali se nije oporavila a ove godine je pola suva . Tako da ce isto tako biti i sa svim ostalim takvim sljivama .Bacam redovno ,i stajnjak
То личи на недостатак гвожђа али обзиром на друго дрвеће, можда би требало мерити Пх фактрор кишнице.Takodje vidim da i drugo drvece zuti ( vrba , bagrem , tresnja , idt ) . Jel vidjate vi ovo i sta moze biti ?