Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Svaka častStenlej
Sent from my SM-S901B using Tapatalk
Svaka čast
Aj kad prođu kajsije da odemo do Milana zajedno po ovakvu tanjiraču, ili neku sličnu
vaziSvaka čast
Aj kad prođu kajsije da odemo do Milana zajedno po ovakvu tanjiraču, ili neku sličnu
Tako ja radim, samo napravi vremenski razmak (2 nedelje) kad budes kosio traktoromPokosio trimerima, sredinu ostavio za traktorsku kosačicu
И у мом селу /Горња Трешњевица код Аранђеловца/ било мраза у априлу, био је толико озбиљан да су и велики ораси скроз опрљени, поцрнео лист начисто, кад човек погледа помислио би да је био пожар (не знам ни дал ће се опоравити, неки изгледају претужно онако спржени мразом). А хтео сам да кажем за шљиве. У једној парцели поред куће као што сте описали — ниједне једине, ранка (овде звана црвењача), пожегача (овде звана маџарка) и нека мени још увек непозната сорта коју је мој деда посадио нула бодова; међутим, на парцели са друге стране брда има шљиве! Изненадио сам се јер сам завиривао око куће и помислио да неће бити ничега. Кад ја мало наоколо, а оно међутим. Па рекох да предложим да обиђете са свих страна ако имате више засада. У једном вотњачету код мене на пример до пола је пропало од мраза, а у другој половини има шљива. Ето и неке микроклиматске околности изгледа некако утичу, а како немам појма.Mod mene u okolini Uzica sredinom aprila bilo -5 jedno jutro i sve sljive smrzle, pozutele i opadaju. Nece biti ni jedna jedina od ranke pa svih cacanki i neke nemacke odlicne do stenlejke. Ni jedne nece biti a kamoli jedno kilo.
Jel bacas u jesem vestacko djubrivo ?Imam isti slučaj,meni su rekli da je hloroza
Ja ne bacam pa sam mislio da i ti to ne radis pa da je zbog toga . Ali kada prskam ubacujem prihranu . Prosle godine kod jedne takve sam ubacivao i vuxal fero i jos dva ili tri puta zalio sa gvozdjem ali se nije oporavila a ove godine je pola suva . Tako da ce isto tako biti i sa svim ostalim takvim sljivama .Bacam redovno ,i stajnjak
То личи на недостатак гвожђа али обзиром на друго дрвеће, можда би требало мерити Пх фактрор кишнице.Takodje vidim da i drugo drvece zuti ( vrba , bagrem , tresnja , idt ) . Jel vidjate vi ovo i sta moze biti ?