vladastanko
Novajlija
Pozdrav, da li neko ima iskustva sa malciranjem slamom mladih sadnica (u pitanju je zasad u 3. godini)?? Da li pored zadrzavanja vlage sprecava rast trave oko stabla? I na koliko je pozeljno menjati slamu?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Probao sam par stabala i zadivoljan sam, nema menjanja slame, samo dodavanje. Zemlja se po meni obogati i ako je dobar sloj, nece trava da proraste. Nazalost nisu iste sorte pa da uporedim, malcirao sam oko santa marije kruske, mozda je zbog sorte, najrodnije i razvijenije stablo, a inace je na dunji. Ima slama i neke svoje probleme, ali ja nisam primetio, kao misevi i sl.Pozdrav, da li neko ima iskustva sa malciranjem slamom mladih sadnica (u pitanju je zasad u 3. godini)?? Da li pored zadrzavanja vlage sprecava rast trave oko stabla? I na koliko je pozeljno menjati slamu?
Kako funkcionise djubrenje posle dodavanja slame?? Jel moram svaki put da sklanjam slamu ili moze vestacko preko slame?Probao sam par stabala i zadivoljan sam, nema menjanja slame, samo dodavanje. Zemlja se po meni obogati i ako je dobar sloj, nece trava da proraste. Nazalost nisu iste sorte pa da uporedim, malcirao sam oko santa marije kruske, mozda je zbog sorte, najrodnije i razvijenije stablo, a inace je na dunji. Ima slama i neke svoje probleme, ali ja nisam primetio, kao misevi i sl.
Sent from my Nokia 7.1 using Tapatalk
Nisam djubrio, samo zalivao rastvorenim djubretom koje sam imao i pravio, tako da ne znam. Slama skoro istruli za godinu dana pa.moze da se doda u principu bilo koje i da se izrilja.Kako funkcionise djubrenje posle dodavanja slame?? Jel moram svaki put da sklanjam slamu ili moze vestacko preko slame?
Napomenuo sam da ovo moze biti problem sto kod mene nije bio slucaj, mada nisam stavljao stajnak.никако не стављај мој матори набацо стајњак сасламом око шљива зими ту буде топло накупили се мишеви и изјели корење четвртина шљива се осушило некад је боље с миром седети
Nećeš verovati dok ne vidiš svojim očima koliku ogradu može srndać da preskočine moze da bude to , i nema tragova , ogradjeno je ,
Ja sam siguran da je to mehanicko ostecenje. Ti najdobro znas od cega je. Moze biti od mehanizacije, od motike ili druge alatke. A imam i prirodni lek kako ih izleciti. Recept nasledio sam od nasih dedova. Mozeh ga sam napraviti. Pozdrav.evo svezih slika ,
te pukotine pokusavam da popunim zutom zemljom , i to drzi jedno vreme .ali po ovome vocke nece dugo jer . ali uzrom mi je nepoznat i kako i sta raditi da toga ne bude ,
hvala.