Pocetnik88
Član
Zavisi sta zelis od pomenute sljive. Ako je za rakiju samo onda cacanska rodna, ako je za konzum onda stenli ili lepotica. To je moje neko misljenje, ima ovde mnogo strucnijih ljudi, ali opet bitno je sta zelis od njih.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ja mislim da je onda bolje stenli ako ces i za rakiju. Rakija od stenlija je bolja nego kod lepotice. E sad sto se tice cena svezih plodova tu ne mogu da ti pomognem. Bilo bi lepo ako bi neko ko ima obe sotre izneo podatak za poslednjih pet godina. Koliko su dobijali za kg. Ja sam posadio lepoticu, ne planiram za rakiju sem kad omlati sladoled.
Ми кад смо садли воћњак (око 100 комада шљиве ) једва нађосмо рану а најбољу нисмо ни нашли....Najbolja na 4 x2,5 nije moguce,najbolja cena je cac rana,pa lepotica,najbolja i stenlej na kraju. Ove godine je posadjeno 90% stenleja. Lepotice nesto malo,rodne zanemarljivo a rane gotovo nista. Bar je tako kod mene sa prodajom ove jeseni
Mozda kod mene u selu moze da se nadje neka pozega.Kolege, imam nameru da zasadim par stotina komada crvene ranke i kalemar iz okoline Kruševca od koga sam i dosad uzimao sadnice mi je rekao da se može u proleće iskalemiti na džanariku, s tim što bih ja dao moje kalem grančice. Imate li iskustva sa crvenom rankom na kalemu, i zna li neko da li se ikako može naći neka sadnica požege, hteo sam da ubacim neki manji broj, ali u mom kraju je više nema, barem ne u nekom normalnom stanju.
Од 60 за Стенлеј до 350 за Топ тејст.Koliko su se kretale cene sadnica?
Расадници: Професионал, Аргус, Полис ... (шаљу).zna li neko da li se ikako može naći neka sadnica požege,
Kolege, imam nameru da zasadim par stotina komada crvene ranke i kalemar iz okoline Kruševca od koga sam i dosad uzimao sadnice mi je rekao da se može u proleće iskalemiti na džanariku, s tim što bih ja dao moje kalem grančice. Imate li iskustva sa crvenom rankom na kalemu, i zna li neko da li se ikako može naći neka sadnica požege, hteo sam da ubacim neki manji broj, ali u mom kraju je više nema, barem ne u nekom normalnom stanju.
Crvena ranka na dzanaricl lose spojno mesto,nesto se ne paklapa,isprobano pre par godina. Sto se cene tice kako kod kog od 80 do 180 u zavlsnosti od kolicine i papirologije,a 60 din za 2 klasu, a sto se stenleja tice tu je cena +20 din jer ga nema. Najbolja se i ne kaleml,rana vrlo malo,zato sam i dao one procente sadnje. Iskreno Najbolju i ranu kalemim do 100-200 kom osim ako mi neko naruci u prolece za jesen,glavno je stenlej l letotlca.