PITANJE ZA TALETA242 Druze dobro ti nama dosao na sajt druzenje ce biti kvalitetno videces ,primetio sam na Hrvatskim vocnim rasadnicima da vam je sadni materijal dosta skup jer ako se ne varam 1 euro bi trebao da bude 7 kuna i vidim da preovladjuje kao i u Bugarskoj i Makedoniji CACANSKI sadni materijal .Reci mi sta si najvise sadio i gde ti se nalazi sljivar u kom rejonu a posle bi te pitao gde plasirate sljivu i po kojoj ceni VELIKI POZZ
Da, tecaj je 1 eur je oko 7.5kn.
Ja nisam sadio taj sljivar. Sadila je neka firma u Decembru 2009. Sadnice su kupovali po oko 3 eur, cca 5000 kom.
Kupio sam taj sljivar prosle godinu u 8 mjesecu. Bio je dosta losem stanju, par godina se nije radilo bas nista. Bilo je vec i trnja i grmlja izmedu sljiva.
Razmak zadnje 4m x 2.5m. Od tih 5000 kom sad je ostalo cca 2500. Dio je bio posaden na kiselom zemljistu, dio je unistila divljac i dio se posusila plemka i izrastao je divljak. Sljivar je u baniji, na cca 190m, pa lagani pad do 170m, juzna strana.
Sto se tice sorti ima: ljepotica, najbolja i rodna kolko sam primjetio. Nisam dobio tocan popis sorti, vec gledam deklaraciju kad nadem na kojoj sljivi.
I za sad ne plasiram nista, ove godine je jedna sorta imala nesto sljiva. Ali je mraz 21.4. sve porusio. Sljedece godine cu palit gume, grmlje, piljevinu, panjeve, ...