Šljiva

Čačan.lepotica je dobro ponela ali je ostala sitna zbog suše, da li bi dobila na veličini ako bi se par dana zalivala s obzirom da joj je preostalo 5-6 dana do sazrevanja?

Slična priča i kod mene, možda da dobije nešto malo ali trebali smo na vreme reagovati... odnosno ja sam zalivao taman toliko da se neosuše a ne za rod, mlade su malo roda će biti pa mi i nije bilo bitno.

Kako stoji Lepotica sa zrenjem? Kod mene po neka bas zrela na vecini, a na osuncanim stablima i do polovine ukupnog roda.
9ec132ec57e8993bf43f3f4090a32d6c.jpg

Sent from my Lenovo S1a40 using Tapatalk

Da li se neko susretao sa ovoko necim, kao metle na jednogodisnjim lastarima mladoh sljiva
a97d383bb383162d30f26845c5e5ee16.jpg

Poslato sa HUAWEI CUN-L01 uz pomoć Tapatoka

Cuo sam po selima kod mene da se ovih dana bere pomalo zelena i ide 50 do 60 dinara, verovatno za pijac. Na lepoticu mislim.

Sent from my Lenovo S1a40 using Tapatalk

Juče naiđe neki vetar i polomi već natrulu granu od starog drveta čačanske lepotice. Pogledam napuklo mesto i vidim neke kanale napunjene 'prerađenim' drvetom kao što ostaje iz sipca u merteku... Presečem tu granu na pola i počnem da čačkam po kanalima i vidim kako kroz rupe prolazi mala osica. Ubijem jednu a posle nađem još jednu....

Inače i ove godine su mi plodovi puni gusenica jer nisam prskao.....

Da i meni liči na grinje. AKo su vršni mladi listići spaljeni i nema novog prirasta na krajevima grana onda nema sumnje. Grinja je već napravila štetu, zaustavila je priraste i sad možeš nekim akaricidom spasiti bočne male priraste,

Da, definitivno je pauk, ove godine kao posejan, sto bastenski sto crveni u jabukama

Poslato sa HUAWEI CUN-L01 uz pomoć Tapatoka

Nazad
Vrh