Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Nije rano opao list, ne znam šta ga je zeznulo, uglavnom slabo cvijeta.
Od pcela ni traga ni glasa.Da li je moguce da su toliko izmrzle?
Za pridvece spremni chorus,fobos i prihrana,ako kisa ne preduhitri.
Jeste bolja, ali imamo veliko voće stare Madzarke koje služi samo da svinje i ovce imaju gde da budu, pa se tu uvek nakupi za pekmez i slatko.valjevac pa zar nije rodna bolja za pekmez od stenlejke bar nesto
Ma ja bih razumeo da ih ima u manjem broju,ali u 2 sljivika od po 50 stabala,nasao sam ukupno 3 pcele.A na nekih 250 metara komsija ima 30 kosnica.Марко сад цвјета маслачак и још неке траве, па дивља трешња па су се распоредиле. И код мене је на кајсијама било баш много пчела, али тада нису могле да бирају. На шљивама је доста мање.
I kod mene isto, nigde nema da zazuji, ne znam sta moze biti u pitanju...Evo i jabuke procvetale, nista...Nesto mi pade na pamet ona cinjenica: Kad nestane pcela, nestace i ljudi..., nece valjda i to cudo da nas zadesi, skoro prezivesmo izborePored mog malinjaka i sljivika ima da lupim otprilike 30ak kosnica,pcele nit na maslacku nit na sljivi,nema ono karakteristicno zujanje,vidjao par osa ovih dana i neke sitnije insekte,pcela jako malo
Jedan od razloga što su stradale pčele je i taj zato što se ratarske kulture i voće nekontrolisano tretiraju hemijom i kada treba i kada ne treba. Pčele su potrebne a koliko shvatam i hemija je potrebna da bi opstao rod. Samo treba naći dobar odnos između te dve stvari i biće sve u redu.