Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
a šta bi sa tehnikom pinciranja za razvodjenje grana
Kraljevo lepotica 30din, danas provereno..
Gorski svaka cast!
a šta bi sa tehnikom pinciranja za razvodjenje grana
- - - - - - - - - -
čuo sam da nude 20 din redom u otkupu bez peteljke
Ne znam koja je sorta,ovo je slika od pre deset dana,kad sam poceo da berem,ove je tad vetar srusio,krupna je precnika od 4cm do 6 cm,lici mi i na Rutgešteter i na Kalofornijsku plavu. Postavicu kasnije nove slike.Sad je skroz sve sazrela,ceo vocnjak,pa idem da oberem,bice za rakiju,ako nista drugo.
- - - - - - - - - -
evo danasnjih slika...
Pa sto je losa cena za cacansku ranu, i onako je prerodila ove godine bar tako kazu kod mene u Kraljevu, i Pedja placa prvu klasu kako mi rekose 70 -80 dinara... To je ipak lepa cena za sljivu, a za lepoticu najavljuju nekih 50ak dinara. danas mi rece ovaj lik sto mi je radio letnju rezidbu sljive...
Jel valja čačanska lepotica za pekmez,imam dobur ponudu što se tiče cene pa dal da pazarim ili da čekam neku kansiju sortu?
Nisu na ledini, plac se radi voćarskim podrivacem, a oko stabala frezom. Tako radimo u jesen i na proleće, a sada kada počnu ove vrućine samo se kosi. Djubrene su već dva puta stajnjakom i to dobro i bacili malo kana negde u aprilu, dok su bile one kiše. Inace pošto imamo dosta stajnjaka, praktikujemo da na jesen njim što više đubrimo šljive, ako ne svake, bar svake druge godine i za prirast se pokazalo mnogo dobro, bar kod nas.
Pomotehnika... Cacanska rana prva godina, Vaza. Citav dan smo razvodili grane kanapima, pre pola sata zavrsismo...
Ceo dan na kolenima, inace ovo nikad vise ne bi radio pa taman kad bi zlato radjale . U buduce kad budem sadio biram sorte koje imaju veci ugao grana