Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Hvala sljivar,moja sljiva ce pretezno ici u konzum jer sam sadio grose felicia,jos pre sadnje sam odlucio da ce zasad biti u gustom sklopu 4x2,5,uzgojni oblik vitko vreteno I obavezno povijanje grana,interesuje me u kom periodu I koja bi minimalna duzina grane trebala da bude da bi se povila,jer sam cuo da ako je grana kraca od 15 cm ne bi trebala da se povija jer moze ostati zakrzljala(mala).
Na Galenikinom sajtu u programu zastite sljive pise da se mesaju pomenuti preparati, ali na preparatima pise da se ne mesaju. Cak i neki zastitari savetuju mesanje, sad ko je u pravu ko ce ga znati. Ja verujem u ono sto je proizvodjac napisao u uputstvu za upotrebu preparata, pa se toga i pridrzavam.
Na preporuku zastitara pogresio sam par puta, mesao sam Mankogal i Dimetodal. Kad sam detaljno procitao uputstvo (zahvaljujuci ovom forumu) prestao sam da gresim...
Kakve si posledice imao kada si mešao mankozeb i dimetoat po preporuci zaštitara? pošto sam i ja danas dobio poruku od zaštitara u kojoj piše mankozeb 2,5 kg/hektar + perfektion 1 lit/hektar
Mi inače koristimo kombinaciju Perfection+mankogal bar 7-8 godina unazad bez posledica, ali me kopka , šta ako ja neutrališem smešu ili sl. pa nemam pun efekat, bez obziar što sam potpuno siguran da se na ovaj način ne izaziva nikakva negativna hemijska reakcija (videlo bi se prilikom mešanja, penilo bi ili sl). Problem kod ovog mešanja je što je Perfection uljani a Mankogal praškasti.
Preparat sam kupio po preporuci drugara koji je inzenjer vocarstva i radi u struci... Ne moze biti zadrzavanja u plodu zato sto sam prskao mlade zasade...
Bio danas ...behar je vec 40 opao vide se vec plodovi...tako da sam odgodio drugo prskanje signumom...za dan dva mislim da ce biti vrijeme za prskanje protiv sljivine oseRadio sam prvi tretman signumom u subotu ...ima li potrebe raditi drugo prskanje s obzirom da su dobre temperature i da nema kise ?
Sent from my LG-H420 using Tapatalk