Valjevka se kalemila do pre nekih 10-ak godina ali nije bilo potraznje za njom pa je zato niko i ne kalemi vise,sad sta je pravi razlog za to ne znam,Timocanka se prodavala pre par godina ali jako slabo pa su jednostavno ljudi pestali da je kaleme,ili i ako je kalemi neko radi samo u nekim minimalnim kolicinama 100-ak komada jer niko nece da kupi vise od par komada da isproba i odustaju iz nekog razloga od dalje sadnje iste i jako je tesko naci,dok Valjevku ne kalemi bas niko nesto slicna sudbina ceka i Grose feliciju koja nje cacanska sorta,prvih godinu-dve kada se pojavila kod nas imala je dobru prodaju sadnica ali je poslednje 2 godin potraznja za njom gotovo nikakva,tako da polako ako nastavi tako za 2 godin i ona ide u istoriju jer se sve svodi na komercijalu,kako zasadi tako i proizvodnja sadnica,kalemi se i sadi samo ono sto ima trziste i koliko toliko sigurnu prodaju,a i ljudi se boje da eksperimentisu pa se drze sigurnih i proverenih stvari,mada sam ja za opciju da ako posadis 20-30 raznih sorti neces propasti i treba isprobati sve