Yarina đubriva u obliku perli su dostupna u većem procentu bez obzira na elementarni sastav đubriva, kao i vreme primene.fosfor i kalijum koji baciš u martu voćka nemoze iskoristiti te godine
Poslednja izmena:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Yarina đubriva u obliku perli su dostupna u većem procentu bez obzira na elementarni sastav đubriva, kao i vreme primene.fosfor i kalijum koji baciš u martu voćka nemoze iskoristiti te godine
Slazem se, ali ja ako bacis svake godine onda ima efekta, znam da je za Kalijum najmanje 1 godina potrebna da bi ga biljka uzvojila u mogucem stanjufosfor i kalijum koji baciš u martu voćka nemoze iskoristiti te godine
Yarina đubriva u obliku perli su dostupna u većem procentu bez obzira na elementarni sastav đubriva, kao i vreme primene.
Identicno sam i ja odradio , Stajnjak pa preko yara za jesenje, na prolece mesavinu kompleks i KAN . Ako i to "ne valja" onda neznam sta da im dam bolje . Samo se jos raspitujem sta uzeti za kvalitetno za Folijarnu prihranu na prolece i to je to.
Mlade su vocke u pitanju , na njima je samo da rastu a felco je podmazan ceka kao zapeta puskaнаоштри добро маказе
Ma pre svega sve što pričamo ovde je napamet. Treba odraditi analizu zemljišta pa onda videti šta dalje. Onako uopšte pričajući i to o hemijskim đubrivima, na jesen se baca sa više P i K a na proleće azotna.
Da li je stajnjak dovoljan ili treba i veštaka, opet zavisi od stajnjaka i od zemljišta. Kačio sam a bilo je i lepe diskusije u temi stajsko đubrivo koliko kojih elemenata ima đubrivo od koje životinje, iznenadili bi ste se na razlikama od golubijeg, brojlerskog, svinjskog, kozjeg, ovčjeg, kravljeg...
Znači bez analize zemljišta i vodenja računa koje stajsko imamo, kakvog sastava i koje količine sve ostalo je napamet i može da bude i kontraproduktivno, stajsko doduše nema puno greške, svakako će da valja više nego da ne valja, dok je hemija mač sa dve oštrice i treba je izbegavati u voćarstvu ako mene neko pita, a gledao sam neke emisije i čitao malo o tome i to je veliko zlo.