Gorski Car
Član
Ova sljivar je 300m od mog Visnjara. Lista nema jer najezda gubara pravi dar mar po vocnjacima. Slikano pre dva sata:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Izlazili su razni inspektori i konstatovali da protiv gubara u ovoj fazi leka nema.
Meni ostaje jedino da dva puta dnevno obilazim vocnjak i prskam po potrebi.
Ovo je strašno, ne verujem da u ovoj fazi ima pomoći. Zar se nije moglo na vreme reagovat?
Tacno,logicno razmisljanje.
- - - - - - - - - -
Ostaje misterijozno pitanje zasto?? i kako spreciti??
Ja sam od rezidbe do sad jako puno suvih grana uklonio,zanimljivo da je to izrazeno samo na Stenleju
Osusi se grana a sve ostale grane na drvetu ostaju u odlicnoj kondiciji,naravno ima i vodopija na stablu koje rastu.Ostavio sam na dva stabla tako osusene grane pa da vidim sta ce se desavati.Vec 15-20 dana nista,ostatak drveta OK.
liske su zute i tamno zelene
Zarazena sarkom,nista strasno.Ma sve sto sam ja uradio,neko je vec odradio bolje a neko verovatno i odbranio diplomski na tome
Ali da li je pametno da to radim,danas mi rece komsija da se to radi posle berbe kao letnja rezidba...sto po meni nema smisla
Pa ne zuto koliko svetlo zelena i tamno zelena polja na listu... plodovi su po meni u solidnoj kondiciji..-a moje iskustvo sa sljivama je,video sam kod komsije i moje lepse izgledaju)))
cime da tretiram,i treba li da tretiram?
Ps-kasnije cu se javiti uz vase savete sa problemomrerodila mi sljiva,ispekao sam rakiju...ali ne znam da pijem-moze neka pomoc?))))))
da letorast je oko 60cm... ja ga skratim na 20-25cm...
Ako ti treba bočno grananje na lastaru koji zakidaš onda jeste pametno.Ali da li je pametno da to radim
Popij ti sa tim komšijom pivo ali nemoj ništa da ga slušaš oko rezidbe,danas mi rece komsija da se to radi posle berbe kao letnja rezidba
Pa ne zuto koliko svetlo zelena i tamno zelena polja na listu
Jesuplodovi su po meni u solidnoj kondiciji
Malo li jevideo sam kod komsije i moje lepse izgledaju: