Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Gorski Car taj mini vocnjak ima negde oko 8godina,i svake godine je radjao e sad nekad malo manje nekad se grane savijaju od roda kao naprimer ove godine,ali ja sam u sustini zadovoljan i sa sljivom i sa rodom...
Mislim sto ne radja kod mnogih je problem u oprasivacu jer ona nemoze bez toga.Bio sam kod mnogih u vocnjaku koji imaju ranu i kazu da ne radja,vecina nema oprasivaca a drugi imaju oprasivaca pogresne sorte,a treci su stavili pravi oprasivac(stenli i lepoticu)na pogresno mesto,da kazem daleko.Kod rane je veoma bitno da bude dobar raspored oprasivanja,dok vecina misli da je dovoljno sto ima jedno stablo stenleja na kraju sela i to moze da oprasi bez problema vocnjak na drugom kraju sela.to sto mirko 015 kaze je uglavnom tacno ona slabije radja inace ove god je cvetala kao luda ali kod nje je najveca mana oplodnja tako da radja kao sto on rece 15-20 ali ja na malo vecem razmaku imam neki prosek oko35 kg dok jedan moj rodjak prebacuje 60kg ali ima problem sa krupnocom
Inace pitam jer ima neko malo vise zato sto bih njihova iskustva da cujem jer ja imam oko 1500 stabala ca rane a oni koji imaju malo manje uglavnom je drze kao neku sporadicnu sortu i ne pridaju preterano znacaja njoj