33
oktopod i ironman hvala vam na odgovoru!
@oktopod
Nazalost nemam kod sebe dobre slike koje bi ilustrovale izgled sljivika. I ja sam razmisljao da pokusam sa vrlo agresivnom rezidbom, problem je sto to nikada nisam radio. Logicno mi je da bi to trebalo rezati pre pocetka vegetacije, ja na selo idem sada za praznike, nisam stigao ranije. Mada tamo vegetacija krece dosta kasnije u odnosu na nize krajeve. Videcemo...
@ironman
Crvena ranka, zapamticu i pokusati da pronadjem vise detalja i ko je prodaje, hvala. Nazalost ima virusa sarke, koji mi je napao deo pozegaca. Ali interesantno je da nije uspeo da inficira svako stablo pozegace. Inace u selu su ostali samo stari koji se eventualno bave stocarstvom, ali i u bolja vremena mi smo bili jedini sa vocnjakom. Tako da nemam neki reper u bilizini i komsiju koga bi mogao da konsultujem.
Stenlej mi se dopada kao konzumna sljiva, imam nekoliko vocki, mana je sto su nesto osetljivije na ostru klimu od pozegaca i kod mene formiraju malu krosnju.
Generalno od sljiva napravim ono sto mi sljive omoguce, ako ih ima mnogo pecem rakiju, ali poslednjih godina zbog jakih mrazova nije bio neki rod, pa od onoga sto bude napravimo dzem za porodicu i prijatelje.
Sta mislite o cacanskoj lepotici, ima lep plod, ali nisam siguran kako bi se pokazala na planini ?