Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
To je bilo skoro obavezno dok se repa radila rucno, naime prinos maka je bio toliki da je cenovno pokrivao sve troskove, a sada kada je repa nakrkana hemijom to vise nema nikakvog smisla ,tj.pitanje dali bi taj mak uopste bio zdravstveno bezbedan,i samim tim upotrebljiv.Pitanje, kada napisete plative po kj, to mnozimo sa 4 dinara.
Njivu zaraženu nematodama u Srbobranu, radi Zoran Uja iz Turije.
Na kraju ne znam da li sam pitao, ali da li neko ima bilo kakvo iskustvo ili je čuo nešto o gajenju združenog useva maka i šećerne repe.
Kolko je sigurna senta kad je placanje u pitanju?Sa sentom je drukcija prica koliko sam upucen,pre par dana su Garasevicu odbili za prljavstinu 14 % i digestija mu je bila 13.8... Kutku,Kovacica odbila 90 %,prvi je vadio po onom blatu,zaglavljivanja bilo na sve strane...Bila juce i Zorica iz Sente na njivi,kaze cena 3.5+pdv za sledecu godinu..
Mak je isto osetljiv na bolesti i prska se nekoliko puta fungicidima. Problem su korovi, jer ne može njiva da se prska posle nicanja useva.To je bilo skoro obavezno dok se repa radila rucno, naime prinos maka je bio toliki da je cenovno pokrivao sve troskove, a sada kada je repa nakrkana hemijom to vise nema nikakvog smisla ,tj.pitanje dali bi taj mak uopste bio zdravstveno bezbedan,i samim tim upotrebljiv.