Šecerna repa 2014

Iako je najavljena niza cena repe 2014 dali cete povecati povrsine pod njom

• da

Glasovi: 24 42,9%
  • ne

Glasovi: 32 57,1%

• Ukupno glasača
    56
  • Anketa je zatvorena .
kod nas je zastoj od nekih 10 dana, cak koji dan i vise. cela opstina sid stoji, nadam se da ce za koji dan da jave da krenemo. ove godine cemo uveliko i 31. decembra da vadimo.

Nije boje ni kod nas sa Sentom radili cele nedelje, a u petak poslepodne javili da nema vadjenja za vikend. sutra nastavjamo ali sa manjim kapacitetom....

Mi ovih dana malo vadili.Rezultati poražavajući, kao da se od kraja jula smanjila masa korena ,cerkospora odradila poso 100%,idealni uslovi vađenja, repa suva i čista,prinosi prosečni.Ali zato rezultati iz šećerne fabrike ::samo bes::::samo bes::dig od 12,6-13,6 a (ne)čistoća od 24-35 što znači odbitak do srps 35-51%.Neznam što su se samo blamirali sa skidanjem cene za 8% kad mogu da prepolove:zli:

Za 3.5+pdv cak i da kamioni idu do njive i da daju tretiranje od pipe gratis i jedno od cerkospore, pitanje da li ima racuna sejati.

Za 3.5+pdv sejem sve kukuruze, pa i po 100-120e/t da prodam. Barem nema jeda i nerviranja.

Dok ti odbiju zaduzenje, potrosena nafta, amortizacija i dok platis zakup, ostace taman za flasu kisele vode (od 1.5l mislim, za 2l treba preko jutra repe).

Kad stavim sve na papir dooobro cu razmisliti da li cu je sejati ili ne. Zakup neplacam,zemlja je moja.

Morace ipak da izadju sa nekom konkretnom i to deviznom cenom, inace tesko da ce biti ugovaranja, a posle mogu opet da urade anekse ugovora....

Sreca u ovog iz Crepaje valjda mu nadimak ''zejtin'' te mi nije obezbedio na vreme djubrivo, nekih desetak lanaca sam spremio za repu, a kad je hteo posle da mi dopremi ja sam mu rekao da sad ne vredi i da sam odustao, i da ce mo raditi dogodine!
Kad vidim kakva je celokupna situacija oko repe i da je imam posejano, slogiro bi se 100%
Ovako te parcele je zauzela soja i umesto sloga zadovoljan sam krajnjim ishodom...

A digestija sto raste kada se ceka ?, cuo sam da je u decembru najvisa digestija, ako cekamo, kao sto smo krenuli kilavo da vadimo.....:svinja:

Nazad
Vrh