DusanA
Član
Ja sam izracunao da je zarada manja, ali po kj.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
115:30:225 odnos NPK hraniva kroz ova đubriva, ako sam dobro izračunao. nadam se da imaš analizu zemljišta, kada toliko primenjujes kalijum. kako rasturas ta đubriva, svako pojedinačno i koliko te tačno ta formulacija koštala.Meni stigli rezultati, sa 30ha 52 kamiona, bruto repe 210 vagona, digestija 15,5 , necistoca 15% (nisu secene glave), plative oko 175-177vagona, nepunih 6 po ha...
Danas da parceli od 27ha bacali vestak za repu, oko 300kg/ha kcl, oko 300kg/ha 5:10:15 + 26% S i oko 200kg/ha uree, na prolece jos an/san i gotovo.
Moja je danas izvađena zadovoljan sa prinosom nešto preko 80 t/ha čiste repe, sa digestijom će mo videti kada stignu rezultati iz Šećerane Senta.
Ajd sad ce neko da se javi sa preko 10 vagona po jutru ....Naravno ciste repe
![]()
Čudno je kako znaš nečistoću a neznaš ostalo.Kolege koji voze za sentu kažu da je nečisoća retko ispod 15%.Znači po ha si imao 92t još ako je digestija 17,5 eto ti 100tZemljostrugar nije mi baš jasan vaš komentar, moj prinos je po hektaru.