Šećerna repa 2013

Koje strane sorte planirate sejati ove godine?

• Giraf

Glasovi: 3 8,8%
  • Original

Glasovi: 16 47,1%
  • Leopard

Glasovi: 2 5,9%
  • Jasmina

Glasovi: 4 11,8%
  • Marianka

Glasovi: 5 14,7%
  • Serenada

Glasovi: 1 2,9%
  • Alfonsa

Glasovi: 0 0,0%
  • Asketa

• Gazeta

• Horta

• Ukupno glasača
    34
  • Anketa je zatvorena .
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Juce kod Rumske raskrsnice vadjene dve velike parcele repe, ne razumem zasto se toliko cekalo,a bila je relativno lepa jesen???

Evo jos neka slika
aaaaaaa-006.jpg
[/IMG]
aaaaaaa-005.jpg
[/IMG]
aaaaaaa-004.jpg
[/IMG]
aaaaaaa-003.jpg
[/IMG]

Veselo. Mada kad pogledam meni je necistoca bila 8-9% a repa potpuno cista i sa osecnim glavama. To mu dodje na isto kad se malo razmisli.

Isto je bilo sa donjim delom repe kao na slikama koje je postavio @nikola indjija Glave su samo nize secene.

@nikola indjija
Sa kojom seceranom si radio?

Ima dosta zemlje a ona je mnogo teža od glava.Neznam koliko će zemlje otpasti prilikom utovara ,ali realno ovde ima 20%.Ja sam imao u noktobru dva kamiona 10,8% vađeno sa klajne2k a u novemru posle kiše 23% vađeno guaresijem koji ima kratak put transporta do bunkera a ubacuje i komade zemlje tako da nam je prosečna nečistoća na 50kj bila 16,9 što i nije tako strašno jer su sekači glava davno demontirani.
Nikola jeste li završili vađenje jer ovaj sneg baš veje.

kod mene je jedan kamion ove god imao necistocu 7.9 %, uz njega je bilo jos par komada sa ispod 10 ... inace prosek isti i u Zablju i u Pecincima 13 %
2zgt4sl.jpg

2zf1qhk.jpg

qnmelt.jpg

2eziume.jpg

2db1d8j.jpg

Ima dosta zemlje a ona je mnogo teža od glava.Neznam koliko će zemlje otpasti prilikom utovara ,ali realno ovde ima 20%.Ja sam imao u noktobru dva kamiona 10,8% vađeno sa klajne2k a u novemru posle kiše 23% vađeno guaresijem koji ima kratak put transporta do bunkera a ubacuje i komade zemlje tako da nam je prosečna nečistoća na 50kj bila 16,9 što i nije tako strašno jer su sekači glava davno demontirani.
Nikola jeste li završili vađenje jer ovaj sneg baš veje.
Ja sam zadovoljan sa necistocom od prosek 25%,da je manja prinos po kj bi bio nerealno velik.Ima jos oko 20kj koje je planirano da se izvadi linijom dok nije pao sneg,a sada neznam dali ce vaditi kombaj ili linija

- - - - - - - - - -

Ujutro u 4 akcija ::vadjenje_repe::bas me zanima kako ce biti :haha:

Biće veselo sad je -7,
Slavko ovo su moji kamioni za Žabalj što tovare,klajne+geba +suvo vreme relno netreba da bude više od 10%.ovaj kamon što tovari ako je čista repa bude 34-5t a ako je prlavo bude i 45t,koji je ovo datum da baš vidim .

deo je vadjen jos 23,4,5 oktobra, a ostatalo 7,8,9 novembar, svo vadjenje smo uhvatili po suvom ... jedino nas je na utovaru ove i jos dve gomile kisa docekala, al bi i to oslo po suvom kao ova sto je ranije vadjena da nisu zabusavali sa kamionima

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh