Šećerna repa 2013

Koje strane sorte planirate sejati ove godine?

• Giraf

Glasovi: 3 8,8%
  • Original

Glasovi: 16 47,1%
  • Leopard

Glasovi: 2 5,9%
  • Jasmina

Glasovi: 4 11,8%
  • Marianka

Glasovi: 5 14,7%
  • Serenada

Glasovi: 1 2,9%
  • Alfonsa

Glasovi: 0 0,0%
  • Asketa

• Gazeta

• Horta

• Ukupno glasača
    34
  • Anketa je zatvorena .
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
juce majstori dosli u 9 ujutro da mi tovare repu i do 6 navece natovarili tacno 0 kamiona, e to je poso

kampanja 2013- istovar repe ::vadjenje_repe::
140317810200700375536695.jpg

stigao izvestaj za prvi deo,15,5 digestija i 12 necistoca
oko 72 tone na hektar plative

- - - - - - - - - -

ovaj sa dafom je dobro pritisnuo retrovizor,iz ovog ugla će ga teško zameniti :haha:
tako smo i mi pre 9 godina u Bačkom Sokolcu :osmeh:

Kod mene poorano repiste. Potrosnja bojim se da pitam Kuma:osmeh: Sa 558 bi mogao mozda sa jednom brazdom to uzorati nekako. Holmer je prizmu pravio samo na jednom kraju, tako da je sredinu nagazio kad se vracao pun sa drugog kraja. Proklizavanje 20%, a traktor od 5500kg i tri brazde. Umanjenje sledeceg useva zagarantovano!

Nemora da znaci pre 6-7 god kupio sam u zakup parcelu a repa nije bila izvadjena.Vlasnik repe je to znao i cekao verovatno da uslovi budu sto gori i docekao.Tragovi od prikolica su bili duboki i po 30cm a mi nismo mogli da oremo dublje od 15 eventualno 20cm i to je na sve licilo osim na oranje.Puna 2 dana je orano 15kj sa 2 traktora sa dvobraznim plugovima.Kad je setvospremirano ceo dan sam radio tu parcelu jer da sam isao malo brze ispao bi iz traktora.Na kraju pola suncokret pola kukuruz je bio posejan e sad za kukuruz neznam tacan prinos ali bio je odlican a suncokreta sam imao 2600kg/kj,i do dan danas taj rekord nisam oborio a bio sam ubedjen da nista nece biti na toj parceli posle onolikog gazenja.

Zavisi dosta od padavina. Ako bude susnija godina od kukuruza ce biti 2t/kj, ako bude kise u pravom momentu moze da bude i 5-6t/kj. Imao sam prilike pratiti njivu gde je bila repa 2011 i 2012 je bilo cca 1t/kj kukuruza, dok sam ja na preusevu kukuruzu 100m odatkle imao preko 4t/kj. Zato zarada u repi mora da se prebaci i 200-250e na sledeci usev zbog umanjenja prinosa. To je moje misljenje, sto naravno kod mene u selu niko ne racuna. Vec samo gledaju jednu godinu kao referentnu. Pritom oranje me kosta 35e/kj, a da sam sam orao kostalo bi me 10-12e sa regresiranom naftom od 100din/l i nek je habanje 5e/kj sto je duplo manje od 35e/kj koliko sam platio. Problem je sto repiste ne mogu da uzorem sa 60ks.

Bojane, što se tiče referetnog mišljenja nemožeš izvlačiti zaključak na osnovu zadnje dve (SUŠNE) godine. Ni pod jednu kulturu u ratarstvu se ne baca toliko veš. đubriva kao pod repu. Izuzetak bi mogli biti samo krompir i ind. paprika, ali to je već povrtarstvo.............
Prema tome mnogi kod nas su imali rekordne prinose kukuruza ( u normalnim godinama da ne kažem kišnim) a da su u proleće samo bacali ureu. A što se tiče "narušene strukture zemlje" posle repe, najbolje podnosi suncokret.
Kako si ti prošao sa repom, prinos, digestija....... .......:sta:

Kod nas su ove godine na repistima imali i preko 7 tona po k.j.Ja sam brao tastu 5 k.j bila repa prosle godine,NS 6030,preko 60 meteri po k.j prosek,mozda i malo jace!Odlican kukuruz,dok prosle godine ko je imao na repistu kukuruz jedva da je imao 2,5-3 tone!

Kod nas su ove godine na repistima imali i preko 7 tona po k.j.Ja sam brao tastu 5 k.j bila repa prosle godine,NS 6030,preko 60 meteri po k.j prosek,mozda i malo jace!Odlican kukuruz,dok prosle godine ko je imao na repistu kukuruz jedva da je imao 2,5-3 tone!
Savo, sta je koristio I koliko djubriva na tom repistu ?

Ja sam repista uzorao bez djubriva, ali sam mislio na prolece, pre setve kukuruza da bacim 3x15 po 100-120kj I kasnije prihrana san, an ili sl jos 100-120kg po kj.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh