DusanA
Član
Ja sam izracunao da je zarada manja, ali po kj.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
115:30:225 odnos NPK hraniva kroz ova đubriva, ako sam dobro izračunao. nadam se da imaš analizu zemljišta, kada toliko primenjujes kalijum. kako rasturas ta đubriva, svako pojedinačno i koliko te tačno ta formulacija koštala.Meni stigli rezultati, sa 30ha 52 kamiona, bruto repe 210 vagona, digestija 15,5 , necistoca 15% (nisu secene glave), plative oko 175-177vagona, nepunih 6 po ha...
Danas da parceli od 27ha bacali vestak za repu, oko 300kg/ha kcl, oko 300kg/ha 5:10:15 + 26% S i oko 200kg/ha uree, na prolece jos an/san i gotovo.
Moja je danas izvađena zadovoljan sa prinosom nešto preko 80 t/ha čiste repe, sa digestijom će mo videti kada stignu rezultati iz Šećerane Senta.
Ajd sad ce neko da se javi sa preko 10 vagona po jutru ....Naravno ciste repe
Čudno je kako znaš nečistoću a neznaš ostalo.Kolege koji voze za sentu kažu da je nečisoća retko ispod 15%.Znači po ha si imao 92t još ako je digestija 17,5 eto ti 100t jusa.Kod nas u žablju ujutro imaš i kolko u treću decimalu ,a ti neznaš najvažniji podatak u repi(1%digestije=6%količine) To nije jasno.Zemljostrugar nije mi baš jasan vaš komentar, moj prinos je po hektaru.