Šećerna repa 2013

Koje strane sorte planirate sejati ove godine?

• Giraf

Glasovi: 3 8,8%
  • Original

Glasovi: 16 47,1%
  • Leopard

Glasovi: 2 5,9%
  • Jasmina

Glasovi: 4 11,8%
  • Marianka

Glasovi: 5 14,7%
  • Serenada

Glasovi: 1 2,9%
  • Alfonsa

Glasovi: 0 0,0%
  • Asketa

• Gazeta

• Horta

• Ukupno glasača
    34
  • Anketa je zatvorena .
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kakva su iskustva sejanja kukuruza na repiste? Mozda nije za ovu temu, ali ne znam tacno gde da pitam.
Uzeo sam jednu vecu parcelu u zakup na kojoj je bila repa, a kod mene u selu repa nije sejana sigurno 20 god, pa nemam nikakvog iskustva s njom.
Inace parcela je radjena u fulu, vadio Holmer i posteno ugazio, jos je to i dobro gde je on gazio, na praceli sam u jednom trenutku izborajo 46 kamiona koji su narvno pravili put po njivi i okretali na istoj, te ima da se userem dok to uzorem, ali to cu brzo zaboraviti, problem je sta sejati na prolece?

Ja sam danas pre Crepaje sa desne strane video jednu jedinu tablu jos neizvadjene repe. Inace sve je svuda vec skinuto, tanjira se, pali se i ore se uglavnom po ataru. E, cujem da su piloti na holmerima veoma dobro placeni:osmeh:
I8ma jedna tabla preko 100 hektara izmedju Peska i Kacarevackog,mislim da je Almex-ova nije izvadjena

Ma sredice se i to.........i u narednom periodu lepo vreme.....kako zna da bude jesen :kisa:, ovo je premija

Da li ovaj IMT 560 ima uze gume od standardnih 16.9.28 kad moze da prska repu?Koliko znam Rakovica moze a 560 ne bas zbog malo sirih zadnjih guma u odnosu na Rakovicu 14.9.28

- - - - - - - - - -

To je moj traktor ima uze gume fabricke su mu 16.9-28 a ovo su 9.5-36 to sam kupio ove godine zbog repe jer ima dosta prskanja pa da sam plaćao prskanje izašle bi me toliko felne i gume ,a gume sam platio sa felnma 450e i nisam se pokajao za prskanje i sparanje su odlicne. Jedina mana na felnama što su na 160cm i ne mogu skupiti na 150cm pa moram prednjicu da raširim da udju u trag zadnjih guma.

Poslednja izmena:
ja koristim na 560 gume 14,9 i ulazim u red od 50 cm
Znam da 14-ici mogu ali ja imam na 560 16-ice!Ima tast i drugar Rakovicu ne brinem za prskanje ali hteo bih da na mom 560 ubacim barem te 14.9 samo treba ih naci sa felnama.Inace moje bih dobro prodao sa felnama posto su 80% nove i krampon je extra! p.s Da li mora da se siri napred mozda ili ulazi kao i Rajka?

Ja nebi pozeleo da mi vadi holmer nikada,moj ugovarac ima i holmer i liniju mi seljaci uvek vise volimo da nam vadi linija evo par razloga:holmer sve glave i repove isece izlomi ugazi vise,itd

Holmer vise ugazi? e to jos nisam cuo, koliko god da je velik i gadno izgleda ali on manje ugazi, orali smo pre par dana neka nasa repista, vadjena po mokrom, gde je samo holmer prosao i po pravcu ili kereci lepo se ore a kuda su prosli i traktori traktoru je odmah teze i valjaju se grudve i slanina se zemlja.

Isto tako par parcela dalje je radio barigelli 3 reda, ubio je njivu, neznam kako, neznam zasto ali ono je smesno kako je poorano, slikacu cim naidjem pored parcele da se vidi.

Kod mene je Holmer vadio po vlaznjikavom. Ore se katastrofa tesko i izvaljuju se televizori. 125ks i 3x40 6.5-7km/h. U kukuruzustu ova kombinacija ide 9-10km/h.

stigli i polsednji rezultati od juce o na ovoj njivi jusa 4 vagona po kj digestija 16,35 ja sam zadfovoljan prosek mi je ukupno 4 vagona na svoj repi i digestiji od 16,35-16,45 sorta marianka

danas počeli
dscn5712.jpg

I kod mene je vdjeno dva tri dana posle kise sa holmerom i nije toliko ubijeno, jedino gde je pdu prikolica isla jer se morala prizmirati na kraju njive a nije mogao holmer vise isterati od 600m pun bunker,tako da jedino gde prikolica gazila tu je sabijeno i ne bih mogao sa svojim traktorom uzorati na postenu dubinu i traktor bi se zalitao zato mi je komsija to uzorao sa rujanom.

Goran IHC
user-online.png
@
A prikolica je verovatno odkačena od kamiona i na drugom kraju njive parkirana, jer u bunker stane samo 9 tona što nije dovoljno da obiđe krug
imam dva kamiona pa je sa svake strane jedan a vozimo po 14 tona
evo i druge masine :osmeh:
dscn5725.jpg

- - - - - - - - - -

I kod mene je vdjeno dva tri dana posle kise sa holmerom i nije toliko ubijeno, jedino gde je pdu prikolica isla jer se morala prizmirati na kraju njive a nije mogao holmer vise isterati od 600m pun bunker,tako da jedino gde prikolica gazila tu je sabijeno i ne bih mogao sa svojim traktorom uzorati na postenu dubinu i traktor bi se zalitao zato mi je komsija to uzorao sa rujanom.
jel to negde kod kljajiceva oko farme?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh