slobapatrola
Član
danas mi rekao drugar koji je jedan od rekordera u selu po prinosu da ce imati cisto po jutru oko 950 evra
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
2014. kukuruz 0, šećerna repa 5. ove godine je bilo 0 prema 4.Ja cu imati manje na repi zarade nego na zitu. Pipa, susa u avgustu i malko moje greske oko zastite. Dogodine smanjujem povrsinu repe a povecavam kukuruza.
Tomybrzic kombajn je 1998 godiste, sa pv5 vadilicom razmak 50 cm. kada je kod nas dosao imao je 3600 ha. Za sad smo mi izvadili samo 20 ha repe, da ustimamo kombajn i sve sitnice, autopilot smo prestelovali, sad super sve radi, i ide sam kroz redove. Ako negde zasteka, znam koga cu pitati.
I nama je secerna repa usev broj 1, i prema njemu se sve drugo ravna. s tim da mi imamo svoj prevoz i vadjenje tako da jako veliku cifru novaca ostavljamo u svom dzepu.
Ovakvu istu vadilicu smo i mi imaliKad ovi što računaju seljacima profit (1000e po ha pšenice)ovo pročitaju smatraće da je holmer gratis samo regresiranu naftu sipaš i mlatiš. Kod repe je inače najvažnije kompletirati mehanizaciju zbog velikog broja operacija i tajminga primene istih .Ja takođe imam zatvoren sistem za 10tak ha i to znatno uvećava profit naročito kad je cena repe loša,što se često dešavaNekoliko časova nakon vađenja repa je istovarena u šećerani udaljenoj 20km jer su i kamioni moji.To otprilike izgleda ovako:
evo malo od mene neke informacije, propisana snaga je 90 ks, mi smo vukli sa zetorom 7711, u bunker stane 7000kg, učinak je 3-4 jutra dnevno, sve je na hidro pogon, ima 100 litara ulja u sebi i hladnjak na struju itd, u kabinu ide samo džojstik, ima jedna takva kod mene u selu na prodajuSteco jel moze neki podatak o ovoj Kleine vadilici,koliki je ucinak s njom dnevno?jel ima hidro pogon,pa traktor okrece samo pumpu ili ne?Koliko je otprilike teska sama i kolko staje u bunker?i koliko minimalno ks treba da ima traktor da bi radio sa njom?
Izvinjavam se na Off topic-u...
i jedno i drugo je u pitanju, ne sećam se ali bilo je 3 ručice na džojstiku, 1 za kipovanje i bunker gore dole, 2 za levo desno cilindar na rudi što ima, i 3. za spuštanjei dizanje vadilice i uključivanje autopilota, mislim da Kleine nema slabih tačaka, ipak je to ozbiljna mašinaMiroslave da li je fabricki propisana snaga bitna zbog tezine same vadilice i repe u njoj ili i zbog snage na kardanu?U vezi dzojstika,kojim delom vadilice on upravlja?
i da li ima nekih slabih tacki ili je uglavnom u pitanju redovno odrzavanje i zamena potrosnih delova?
Danas izvadnjeno 10 kamiona islo lepo,nastavljamo za par dana zbog prizme u sremu...,imam jedno pitanje, desava se da ispada repa na uvlakacima iznad raonika, ne znam zasto,cini mi se kako da se popreci koja je velika i dok ona ne prodje hoce da se desi da ostale ispadnu...,kako to resiti,probali smo i sporije da vozimo oko 4-5km na sat,ali isto se desava,ako neko ima resenje ne bi bilo lose predloziti.