Šećerna repa 2013

Koje strane sorte planirate sejati ove godine?

• Giraf

Glasovi: 3 8,8%
  • Original

Glasovi: 16 47,1%
  • Leopard

Glasovi: 2 5,9%
  • Jasmina

Glasovi: 4 11,8%
  • Marianka

Glasovi: 5 14,7%
  • Serenada

Glasovi: 1 2,9%
  • Alfonsa

Glasovi: 0 0,0%
  • Asketa

• Gazeta

• Horta

• Ukupno glasača
    34
  • Anketa je zatvorena .
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Prvo ce da krene u retrovegetaciju(one koju su odbacivale lisce)digestija se smanjuje u svakom slucaju,a one koje su mekane su zavrsile

digestija bice tolika,koliko oni hoce da bude,ali sada barem izadje i rep prilikom vadjenja

ja se kod moje nesekiram moja nista nije bila odbacila list neki dan sam je poprsako treci put i u ekstra je kondiciji

Onda ste vi Somborci imali vise kise od nas. Kod nas nema parcele gde nije smanjena lisna masa. Moja je bila odlicna u drugom prskanju od cerkospore, a u trecem se lisna masa smanjila za 50%. Da bude u septembru 15 dana suncanih i bice i digestija pored prinsa dobra.

Nikola cujem kod vas se vadi repa vec. Nas su zvali pre sva dana da se ide za indjiju da vadimo usluzno, neznam o cemu je rec privatno ili drzavno. Repa ide za Vrbas.

Privatna se nevadi jos,a mislim da vadi samo mk agrounija

- - - - - - - - - -

Kako neznas ko te je zvao,pa sa kim si pricao?
Kod mene u precniku od 10km ima vise kombajna nego u celoj Srbiji

Ropa je jednako dobar. Vervaet takodje. Druga je tema sto je kod nas Holmer najzastupljeniji.

inace slaba je kod nas padala kisa zadnja pre ove neki dan pre zetve ima kod nas i kojima je opalo lisce aima i koje nisu

Moja repa nije bas u najboljoj kondiciji, pocela je da truli, moze da se desi da bude vadjenje za 10-ak dana, nema jos onih krugova, ali postoje pojedinacne biljke koje su trule a lisce je zuto. Na drugoj parceli gde je radjeno sve potpuno isto repa je dobra za primer.

Privatna se nevadi jos,a mislim da vadi samo mk agrounija

- - - - - - - - - -

Kako neznas ko te je zvao,pa sa kim si pricao?
Kod mene u precniku od 10km ima vise kombajna nego u celoj Srbiji

koliko sam shvatio rec je o repi koja je pocela da trune, pa treba sto pre da se vadi, a zvali su iz secerane. e sad ta konstatacija da kod vas ima najvise kombajna je po malo smesna, al ajde, nek bude tako.

@mamara
Kada dođe do vađenja HOLMER je zakon.

vrlo smesna recenica.

@bojcetic
Ropa je jednako dobar. Vervaet takodje. Druga je tema sto je kod nas Holmer najzastupljeniji.

najmanje je bitno joji je najzastupljeniji, ropa je broj 1, nema mu premca, siguran sam, mozda holmer T4 nesto moze da promeni, ali tek ih par je napravljeno, tako da necemo o tome jos. Prednost bi dao grimme-u nad verveat-om za klasu je bolji.

evo jedna slicica danasnjeg posla. Skinut natpis na nemackom i napisa

https://www.facebook.com/photo.php?...1361320840485.51029.1455504486&type=1&theater

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh