Šećerna repa 2013

Koje strane sorte planirate sejati ove godine?

• Giraf

Glasovi: 3 8,8%
  • Original

Glasovi: 16 47,1%
  • Leopard

Glasovi: 2 5,9%
  • Jasmina

Glasovi: 4 11,8%
  • Marianka

Glasovi: 5 14,7%
  • Serenada

Glasovi: 1 2,9%
  • Alfonsa

Glasovi: 0 0,0%
  • Asketa

• Gazeta

• Horta

• Ukupno glasača
    34
  • Anketa je zatvorena .
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ovo nije tema o kruškama:haha:šalu na stranu, danas nabavio Impact 25 sc i Bravo 720 sc za drugi tretman od bolesti koji planiram da uradim za koji dan.

uradjen drugi tretman sa spherom...

fotografija0082.jpg

Danas žene završile kopanje,na par jutara bilo čupavo od divlje paprike i čička.Za 6 dana 5 žena 12 kj ,danas radio zaštitu i prihranu i zadovoljan kako su odradile.Pega nema ali idem na more pa da se ne jedim.Inače repa je sada veličine kakvu smo prošle godine vadili gde smo vadili.:cool:

Sinoć počeo drugi tretman od cerkospore 0,25 Inpakt 25 sc ; 1 lit Bravo 720 sc i Yara Vita Bortrac 150 gb 1 lit sve to po hektaru.

Ja sam sa mojima radio juce I danas, a u petak su isli bez mene, ukupno 38 nadnica, a do sada smo zavrsli tek pola parcele od 32kj, Kostace bas dobro. Trave ima svih vrsta I velicina, cudo jedno_Ovo je drugi put da cistim tu njivu.
2013-07-20-11.jpg
2013-07-20-13.jpg
2013-07-20-10.jpg

Ja sam prekljuce prskao do cerkospore 2. put. Trave za sada nema, jedino 5-6 abutilona koje nisam pocupao, jer sam prvo oprskao. A kontaminirano tlo ne treba gaziti :osmeh:

Ja cu za vikend da uradim drugu zastitu od cerkospore, inace danas su mi radnici zavrsli secenje trave, ostalo je jos mozda jedan dan, ali to cemo posle ovih vrucina.

Ovakvih repa kod nas koliko hoces,prljavo sacuvaj Boze!Abitona ima u svakoj njivi negde po par komada a negde to izgleda ovako
o7sm7l.jpg

I kod mene ima abutilona i zelja ali mnogo manje,al opet ga ima.Prskao sam i safariem i betanalom ali toliko je bilo kise da je stalno nicao novi korov,a goltix nisam koristio jer sam imao nejednake repe dosta i to je moja greska,trebao sam je okinuti goltiksom i bila bi leja...,zadnje prskanje odradio sam lontrealom 2l po ha i zaustavio vece zelje,manje se osusilo,a abutilonu ni k..... ne fali.

Sinoc sam radio drugi tretman cerkospore Rias + Yara bortrac i mogu vam reci da uopste nema cerkospore, a rosa je takva pala vec u 8 sati da su sve tockovi bili mokri...,da li ce to smetati posto sam prskanje zavrsio tek u 9, mislim na rosu?

To sam isto hteo i ja da pitam, zbog vrućine sa prskao u ranim jutarnji satima, pa da li će list kada je mokar usvojiti sredstvo za zaštitu?
Miroslave sad ce ispasti da sam odgovaram na svoje pitanje,ali moje misljenje je da je repa ceo dan suva i kad pocne da pada rosa ona ozivljava i usvaj i taman jos prskanje,pa trebalo bi da valja sigurno bolje nego prskanje po suncu,zar ne?

- - - - - - - - - -

Juce sam isao za Petrovac od Glozana i video sam dve njive uz put sa repom jel su tvoje, lepa repa!:bravo:, juce sam na uvratinama pri okretanju prskalice izvali repu i kad sam dosao kuci aj da je izmerio 1,5kg ali to je dollina u tu ima vode u izobilju, vec kad se popnem na breg dosta je manja...,eh kad bi svaka bila takva,lisce je toliko da se jedva vide toskovi prednji od ruje!:osmeh:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh