Šećerna repa 2013

Koje strane sorte planirate sejati ove godine?

• Giraf

Glasovi: 3 8,8%
  • Original

Glasovi: 16 47,1%
  • Leopard

Glasovi: 2 5,9%
  • Jasmina

Glasovi: 4 11,8%
  • Marianka

Glasovi: 5 14,7%
  • Serenada

Glasovi: 1 2,9%
  • Alfonsa

Glasovi: 0 0,0%
  • Asketa

• Gazeta

• Horta

• Ukupno glasača
    34
  • Anketa je zatvorena .
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Upravo sam obisao repe s clanom Slavko 91 (moderator N.A. je morao na kupanje u pivu) i zakljucili smo da se dobro drze, ali treba im zahladjenje pod hitno, ili klimu da ugradimo na svaku njivu.

Ja sam cuo da su kod nas u ataru bili strucnjaci iz secerane i da predvidjaju dobar rod od 3,5 do 4 vagona po kj. Obilazio sam njive juce, repa se drzi, lisna masa se dosta smanjila poslednjih 15 dana, sto je cini mi se i uredu u ovoj fazi.

Nikola onase bori na taj način i čeka padavine kojih ako ne bude u skorije vreme biće i truleži korena.

- - - - - - - - - -

Jutros završen treći tretman od bolesti, Sphera 0,4 lit i 2,5 kg Novalon 10:10:40 po hektaru repa se za sada dobro drži.

dsc1025.jpg
[/IMG]Ovako se moja bori za vlagu,tj. ja se borim

Danas prskao od bolesti. Stanje repe se pogorsalo drasticno. Izgubila je znacajan deo mase. Nedostatak padavina cini svoje.

Ja sam lane "puko" na repi zbog suše, a kako stvari stoje kanda ću i ove. Tešim se jedino što ne moram da platim zakup jer sam sejao na svojim njivama .

Ako ne bude značajnije truleži korena ,i pored znatno smanjenog prinosa (prvo setva pa nicanje i sad suša)repa će prema drugim usevima finansijski biti bolja,ali samo zato što za repu imamo ugvor!
Da nema toga cena bi bila"tržišna" što znači natrći se sa šlagom.Ali za sledeću godinu mislim da će situacija sa repom biti kao ova sa pšenicom.Socijalno odgovorne kompanije neće zaj..ti koga ne mogu:sjasi:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh