Šećerna repa 2013

Koje strane sorte planirate sejati ove godine?

• Giraf

Glasovi: 3 8,8%
  • Original

Glasovi: 16 47,1%
  • Leopard

Glasovi: 2 5,9%
  • Jasmina

Glasovi: 4 11,8%
  • Marianka

Glasovi: 5 14,7%
  • Serenada

Glasovi: 1 2,9%
  • Alfonsa

Glasovi: 0 0,0%
  • Asketa

• Gazeta

• Horta

• Ukupno glasača
    34
  • Anketa je zatvorena .
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Goltix upravo koristim u svakom tretiranju od širokolisnatih korova da u letnjem periodu nebih imao tih problema.

Danas je 11.07 neznam zašto pričamo o goltixu ? Ja sam prskao puna doza goltix+safari+betanal,predusev pšenica ali divlja paprika preživela i sad haos.U subotu startuju žene i osećam da će biti paprena paprika:sjasi:Uslovi su takvi da niču neke travke koje nisam ni video na toj njivi tako da za to nema hemije.

Ja sam zadnji tretman odradio sa betanal+ bet. expert+ goltix i nemam ništa od širokolisnih korova sem poneki ABUTILON. Ali isti taj abutilon vidim ima ga skoro u svim repištima, dal je moguće da na njega ni jedna hemija ne deluje ili niče kasnije:sta:

Njega uspešno suzbija Safari(2x30gr/po hektaru) u kombinaciji sa betanalom AM-11. Prvi tretman odraditi kada je u kotiledonu.

Kod mene ima abutilona po ovratinama, koji je nikao ranije od ostatka njive pa nisam hteo da prskam vec sam cekao da nikne i u ostatku njive. Cim preraste kotiledone NEMA hemije za njega. Safari i Betanal u kombinaciji ga dobro suzbijaju ALI samo kada je izuzetno mali tj u kotiledonima.

Njega uspešno suzbija Safari(2x30gr/po hektaru) u kombinaciji sa betanalom AM-11. Prvi tretman odraditi kada je u kotiledonu.

Mićo, prva dva tretmana sam uradio sa b. AM 11 i safari a u drugi sam ubacio i Lontrel a treći već sam napisao. Znači da sam očigledno zakasnio sa tretmanima:sta:

Zakasnio si. Verovatno je abutilon bio u rangu abutilona sa ovratina kod mene. Njega samo zaustavi neko vreme, posle se oporavi i nastavi punom snagom da raste :osmeh:

Ma nisi zakasnio .Prošle godine(ne ponovilo se)kod nas 10 .06 palo 10l kiše sledeće padavine 9.09 6l temperatura većinom preko 35 c.Šta da nikne u sahari?Ove godine zadnjih 10 dana prosečna temperatura 25 svako poslepodne od 3-10l kiše.Ako postoji ijedna semenka sad je nikla,i tamo gde se sad nevidi biće veselo za 20 dana kada repa u danu klone a korovi dobiju sunca:svinja:Doduše i repa nosi zemlju da se ne lažemo:osmeh:

Moja repa, ceka me druga seca trave, cim navatam radnike
2013-07-13-krst-2.jpg

Sinoc uradili prvi tretman protiv cerkospore kod kuće, sa spherom. Ima pega, ima i korova, lisna masa je ogromna.

Mi radimo sa Žabljom, cena je ja mislim oko 5 dinara. Gratis jedan tretman protiv pipe i protiv cerkospore.

Nisam, pao sam sa banane. Od kada ne radi Zrenjaninska šećerana nema ni setve ni ugovaranja kod individualnih proizvođača pa zato pitam. Takoše se pričao da Senćanska šećerana ugovara za organizovanim i ugovorenim prevozom. A pritom se i izvinjavam uvaženim članovima iz Indije, neću se više javljati, hvala.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh