Šećerna repa 2013

Koje strane sorte planirate sejati ove godine?

• Giraf

Glasovi: 3 8,8%
  • Original

Glasovi: 16 47,1%
  • Leopard

Glasovi: 2 5,9%
  • Jasmina

Glasovi: 4 11,8%
  • Marianka

Glasovi: 5 14,7%
  • Serenada

Glasovi: 1 2,9%
  • Alfonsa

Glasovi: 0 0,0%
  • Asketa

• Gazeta

• Horta

• Ukupno glasača
    34
  • Anketa je zatvorena .
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
To je vec radjeno pre 12-13 dana, ako bude moralo opet, pukao sam, 10 ljudi mi je radilo njivu 6 radnih dana...

@DusanA
Nisi pukao za 60 dnevnica na preko 30kj (ako se dobro secam), to je 2000-2500din, a umenjenje prinosa je daleko vise od 500kg/kj repe.

- - - - - - - - - -

@DusanA
Nisi pukao za 60 dnevnica na preko 30kj (ako se dobro secam), to je 2000-2500din, a umenjenje prinosa je daleko vise od 500kg/kj repe.

Trava ce se oporavljati jos x puta ako ne pocupaju iz korena, vec samo kosacima poseku da ne viri iz repe.

Nikola kako si krenuo četiri tretmana ti neginu a u ovaj drugi si trebao ubaciti i Bravo.

Da li imate pojavu da vam repa ide u seme? Kod mene mozda 20-30 biljaka na 3kj ima teraju u seme, sorta Vanderhave Original.

Ima toga uvek na njivi, ali vanderhave najvise ima tih koji teraju u seme, jedne godine smo na giraf-u imali da skoro svaka 10-ta repa tera u seme.

Pohvatacemo to seme i dogodine imamo svoje seme, samo da nadjem caurice i masinu koja ubacuje seme u cauru :osmeh::haha: Sada ce vam delovati smesno, ali sam mislio kako je to korov probio kroz repu i da treba da odem da ga pocupam :haha: Kada sam prskao od cerkospore, shvatim da to nije korov, vec repa :osmeh:

Kod nas u selu su lepe repe i to bas lepe...Nema bolesti koliko vidim,lisce se modri,krupno,repe vec lepe.Mislim da ce ove godine biti ako se sacuvaju od cerkospore,korova i ne napadne je neka trulez rekordnih prinosa...Ja nemam repu vec samo iznosim konstantaciju sa terena!p.s Siroka trava svima zadaje probleme,i one koje su bile ciste sada su prljave,jos juce ova kisa ima da bude opet cupanja za 7-8 dana!

Ja jos nisam cupao nista. Hemija je dobro uradila posao ove godine. Medjutim ne iskljucujem mogucnost cupanja kasnije. Svaka kisa koja padne samo ce provocirati nicanje korova, ali i prinos repe ce biti bolji.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh