Šećerna repa 2013

Koje strane sorte planirate sejati ove godine?

• Giraf

Glasovi: 3 8,8%
  • Original

Glasovi: 16 47,1%
  • Leopard

Glasovi: 2 5,9%
  • Jasmina

Glasovi: 4 11,8%
  • Marianka

Glasovi: 5 14,7%
  • Serenada

Glasovi: 1 2,9%
  • Alfonsa

Glasovi: 0 0,0%
  • Asketa

• Gazeta

• Horta

• Ukupno glasača
    34
  • Anketa je zatvorena .
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
ja mislim da je rano jer su noci jakohladne i nema uslova za razvoj bolesti jos uvek nemojte zuriti dzabe bacate hemoju i novce

Ako ne uradim ovaj vikend, onda tek za sledeci mogu, mozda cu i da prolongiram, otici cu veceras da pogledam stanje.

Ja juče prskao fuzilendom glot.Repa raste ko luda pa preskačem prihranu a cerk.nije krenula kada je imala uslove a sada ih nema.I trava raste ko luda pa motikanje ne gine:svinja:

Trava probija samo tako. Pre drugog tretmana od cerkospore ce takodje biti cupazon. Tako je bila cista repa ali ove poslednje kise su isprovocirale nov ponik korova.

Meni nije jasno šta ljudi hoće da uštede sa jednim prskanjem manje kad ih korovi posle prerastu...Ja danas prskao od bolesti zajedno sa furoreom i borom. Na srp i motiku ne mislim, :ppozdrav:

isao sam sa punom hemijom, 3 prskanja od sirokolisnih. njiva je bila cista pre 2 nedelje potpuno, medjutim palo je kise preko 50l u proslu subotu. danas jos imam lezanje vode na ovratinama, a trava gde fali sklopa nice li nice.

Kod nas repe zakorovile samo tako...Juce sam video 2-3 negde se i ne vidi da je repa u njivi,strasno!Ima mesta gde ni hemija nece moci ama bas nista da uradi posto sirak ima preko 1 metra!

Sirak nije problem. 20% azila preko maksimuma i sirak koji je metar visine se osusi. A sto se tice sirokolisnih samo cupazon.

Abutilon je zeznut, samo safari ga suzbija i to kada je vrlo mali tj u kotiledonima.

Evo moje na prvoj slici, prolongirao sam cerkosporu za sledecu nedelju, a na drugoj nje repa koja ima tamnije I svetlije vrste
repa.jpg
tudja-repa.jpg

- - - - - - - - - -

Evo jedne repe iz naseg atara, ono u daljini je kovacicka secerana
2013-06-28-livada-dalja-.jpg

Ovde ce da radi fusilade...........
@ dusan, zasto su ta 3 reda tamnije boje lisca?

repa sa tamnijim hlorofilom, a u krajnje dve sekcije je sipano razlicito seme, pa je njiva tako prosarana, imali smo i mi to jedne godine, pokupili neke ostatke i tako sejali, ove se nismo smeli usuditi, jer repa je nejednake visine glave pa ce nam smetati za 6-orednu vadilicu.

Spremamo se za prvi tretman, sutra ili u petak. Očekuju se neke padavine za vikend, bez pada temperature. Tako da očekujem povoljne uslove za razvoj cerkospore nekoliko dana.

repa sa tamnijim hlorofilom, a u krajnje dve sekcije je sipano razlicito seme, pa je njiva tako prosarana, imali smo i mi to jedne godine, pokupili neke ostatke i tako sejali, ove se nismo smeli usuditi, jer repa je nejednake visine glave pa ce nam smetati za 6-orednu vadilicu.
@mucobieno ne postoji tamniji ili svetliji hlorofil, vec je u pitanju kolicina istog (vise ili manje ga ima u listu) ili gustina (debljina) mezofila u kojem se isti nalazi, sto svakako mogu biti sortne specificnosti. I delom zavisno od odnosa hlorofila a i b, mada lici mi manje verovatno s'obirom na uslove na njivi :ppozdrav:

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh