Šećerna repa 2013

Koje strane sorte planirate sejati ove godine?

• Giraf

Glasovi: 3 8,8%
  • Original

Glasovi: 16 47,1%
  • Leopard

Glasovi: 2 5,9%
  • Jasmina

Glasovi: 4 11,8%
  • Marianka

Glasovi: 5 14,7%
  • Serenada

Glasovi: 1 2,9%
  • Alfonsa

Glasovi: 0 0,0%
  • Asketa

• Gazeta

• Horta

• Ukupno glasača
    34
  • Anketa je zatvorena .
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
2013-06-22-3.jpg
2013-06-22-5.jpg
Danas smo zavrsili secenje trave, narednih 10 dana ce izgledati ovako cisto, tj dok se trava ponovo ne uzdigne, na drugoj slici je jedino ostecenje koje sam video na repama.

Sorta je original, pojavilo mi se na jednom mestu otprilike hektar povrsine,ali nije svaka repa vec po koja,e sad ne znam jel se to siri ili stane...,sutra cu isi pa cu slikati

Meni su juče javili da su se stvorili uslovi za cerkosporu, jel neko radio prvi tretman fungicidom?

Ja nisam ,danas sam bio sa agronomom sto mi nadgleda proizvodnju repe,on kaze da je repa za sad zdrava,a sledeci obilaz je u cetvrtak i onda bi za vikend radili prvi tretman.

jel neko radio hemoklopom(lontrealom) zelje odnosno pepeljugu,jedino nje imam po malo na njivi,pa su mi preporucili da je okinem sa duplom dozom 2l/ha ,hoce biti ista repi?

jel neko radio hemoklopom(lontrealom) zelje odnosno pepeljugu,jedino nje imam po malo na njivi,pa su mi preporucili da je okinem sa duplom dozom 2l/ha ,hoce biti ista repi?

radili smo mi prosle godine, ali bas lontrelom, nece repi biti nista jedino ako se doda safari i jaca doza betanala oce malo da osuri repu.

Ja sam hemoklopom nisam bas zadovoljan. Palamida prezivela (bolovala mesec dana ali ipak prezivela) iako sam isao sa 1.1l/ha (preporucili mi 1l/ha). Jedan deo sam isao sa Lontrelom i tu je dosta bolje. Mislim da je razlika u ceni maks 1000din/l.
Sta mi savetujete za prvi tretman od cerkospore i u kojoj dozi? Imam Duet Ultra i Sferu (treci preparat trenutno nemaju).

za prvi tretman obavezno sferu puno bolje a kasnije mozes sa duetom doza bar ja uvek gornja za sferu 0.35litara po ha

Ja planiram za vikend prvi tretman protiv cerkospore i to rias 0.2dl/kj i bravo 0.4dl/kj, a za sirak fusilade 0.4dl po kj

Prskaju repu od cerkospore danas,sad sam dosao iz atara.Bio zagrnuo neki kukuruz iz postrne setve i vidim zuje prskalice samo tako a cuo sam od tasta da i on planira za vikend prvi tretman od cerkospore!

Idanas sam bio u obilasku ništa još uvek od prvih simptoma cerkospore tako da se prvi tretman odlaže za još koji dan a možda i nedelju.

Uslova za pojavu bolesti za sada nema, kod nas prskaju oni koji će biti zauzeti sa žetvom.

MI cemo biti zauzeti, ali cemo dejstvovati u jutarnjim satima, u smanjenom sastavu (bez aviona) Netreba ni srljati, isto tako netreba ni cekati simptome, ko ima ramulariju trebalo je da je vec oprsko, ko nema moze da kalkulise dan dva.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh