Šećerna repa 2013

Koje strane sorte planirate sejati ove godine?

• Giraf

Glasovi: 3 8,8%
  • Original

Glasovi: 16 47,1%
  • Leopard

Glasovi: 2 5,9%
  • Jasmina

Glasovi: 4 11,8%
  • Marianka

Glasovi: 5 14,7%
  • Serenada

Glasovi: 1 2,9%
  • Alfonsa

Glasovi: 0 0,0%
  • Asketa

• Gazeta

• Horta

• Ukupno glasača
    34
  • Anketa je zatvorena .
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
ja 4x trava i 1x pipa kao i 1x samo rubove od pipe. Bice jos 1x od uskolisnih i 3-4x od bolesti

ja 4x trava i 1x pipa kao i 1x samo rubove od pipe. Bice jos 1x od uskolisnih i 3-4x od bolesti

pa kroz repu se ide od 10 do 14 puta u zavisnosti od parcele, ali odprilike to ovako izgleda:
od 1 do 3 puta pipa (kad je najezda i vise)
2 do 3 puta sirokolisno
1 do 2 puta uskolisno
3 do 4 puta cerkospora.

Ja prošle godine prsko i nisam vadio repu::vadjenje_repe::ali ne zbg golda nego zbg:kisa: a za 1100rsdX3l po ha očekuj najbolje,još je rano i vlažno sačekaj još sa prihranom.Ono što sam mešao lontrel i fuzilend danas prolazio pored nisam stajao ali se očigledno na repi ništa ne vidi a amrozija oklemurila uši:cool:

Nije to folijarna prihrana, gold ima u sebi bor i molibden,bor sluzi za digestju,molibden ne dozvoljava da biljka u stresnim situacijama gubi bor,a aminokiseline potsticu biljku na bolje iskoriscenje hrane iz zemljista.

ostavi kontrolu pa ces videti da li pomaze ili je "zvaka"!:ppozdrav:

- - - - - - - - - -

pozdrav repari... jel neko poceo da prska cerkosporu u repi?kod nas su neki sinoc poceli prvi tretman... :ppozdrav:

Ja doneo sferu danas iz kombajna bacio oko nevidin mništa sutra ću bolje pogledati nešto mi rano za cerkosporu pa kad će septembar?Iz šećerane javili da su uslovi za infekciju povoljni.Ma pre sam još rekao urekli nas grci sa gratis jedno prskanje.Di kod grka nešto gratis.:haha:

Kod nas ne znam da li je neko prskao, ali ja necu jos 3-5 dana sigurno. Hocu da malo prolongiram i da pokusam izbeci neki tretman ako se moze.:osmeh:

po mojo proceni posto najavljuju zaladjenje nece jos sigurno 10 dana biti kod nas prskanje od cerkospore ja moju planiram da popskam od sirka sa focusom i prehranim sa borom

Mi upravo spartamo repu,malo je jebeno zatvorila je redove, cerkospore nema ima malo rimularije al to je od onih ladnih dana.Ja je necu prskati tek krajem sledece nedelje,kupljun rias i ostatak golda 1,5l ha

Moja repa nakon sto su radnici prosli sa srpovima, trosak je bio kao da sam imao tretman hemijom
2013-06-20-1.jpg

DušanA, na koji razmak je sejana? Nešto mi retka ili to samo tako deluje na slici, inače lepa repa.

Slikaj, pa da vidimo. Rizoktonija nije značajna bolest kod nas. Koja je sorta u pitanju?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh