Šećerna repa 2013

Koje strane sorte planirate sejati ove godine?

• Giraf

Glasovi: 3 8,8%
  • Original

Glasovi: 16 47,1%
  • Leopard

Glasovi: 2 5,9%
  • Jasmina

Glasovi: 4 11,8%
  • Marianka

Glasovi: 5 14,7%
  • Serenada

Glasovi: 1 2,9%
  • Alfonsa

Glasovi: 0 0,0%
  • Asketa

• Gazeta

• Horta

• Ukupno glasača
    34
  • Anketa je zatvorena .
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dusane sta sam ti rekao za stir?
Sada ga nebi ni laudis unistio

- - - - - - - - - -

Ja cu po svemu sudeci sutra ujutro uraditi prvi tretman sferom.Za tri dana idem na odmor na kom ostajem dve nedelje,a nema ko da je prska kada nisam kuci i samo zato cu je uraditi preventivno jer se bojim se da cu zakasniti ako budem cekao kada se vratim sa odmora

Danas bio u obilasku repe.Divlja paprika i amrozija preživeli i piče.Šta da se radi i čime?Repa skoro sklopila a kiša svaki drugi dan:kisa:
sdc12047.jpg
[/IMG]
sdc12043.jpg
[/IMG]
sdc12042.jpg
[/IMG]

Pitanje za iskusnije - da li smem da tretirami po treci put protiv sitokolisnih korova, a da zanemaraim drugo prskanje protiv sirka ? To mislim da radim 10 dana nakon spartanja.

Pitanje za iskusnije - da li smem da tretirami po treci put protiv sitokolisnih korova, a da zanemaraim drugo prskanje protiv sirka ? To mislim da radim 10 dana nakon spartanja.

Naravnoda sme, samo nemojte preterivati sa dozama, evo ja sam jutros dosao s 3 prskanja, ali ako je repa zatvorena prskalica nece dobaciti ispod lista.

Naravnoda sme, samo nemojte preterivati sa dozama, evo ja sam jutros dosao s 3 prskanja, ali ako je repa zatvorena prskalica nece dobaciti ispod lista.

A zar mu ne bi bilo pametnije da sa diznama 02 i malo jačim pritiskom odradi tretman, tj da ga uduva pod list :sta:
Nikola je spomenuo da sačeka da korov izađe iznad lišća, ja nebi čekao, već dizne 02 i gas da trava ne preraste .

Prvo prskanje sirak i sirokolisna trava pa tek onda spartanje jer ako ima rizoma sirka samo ce ga zabrljati sa spartacem pace mu posle prskanja opet nici sirak.
Ja sam jutros moju repu oprskao spherom 0.35l po ha pa kako mu bude

A zar mu ne bi bilo pametnije da sa diznama 02 i malo jačim pritiskom odradi tretman, tj da ga uduva pod list :sta:
Nikola je spomenuo da sačeka da korov izađe iznad lišća, ja nebi čekao, već dizne 02 i gas da trava ne preraste .

Bilo bi jos bolje da se prska s vazdusnom podrskom, ali malo ljudi ima priliku tako da prska.

Divlja paprika se suzbija isključivo konbinacijom AM-11 ; Safari i Goltih i nemojte dozvoliti da preraste tada je jedino trimer može skinuti.

Evo slika od danas, prsko se sjerak, ali bez prihrane, dodacemo Bor u prvoj cekospori, sto mu dodje za nekig 10 dana ili malo vise. Razlog je sto sad neprskamo sve parcele i onda da neseckamo pala je odluka ovako, ili ici posebno bor, sto je mislim malo bezveze, i ovako smo isli kroz repu 10 puta vec.

Ja sam juče jednu parcelu išao sa lontrelom i ubacio fusilend pa šta bog da.Koji već put prolazim i većiom vlažno:svinja:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh