Šećerna repa 2013

Koje strane sorte planirate sejati ove godine?

• Giraf

Glasovi: 3 8,8%
  • Original

Glasovi: 16 47,1%
  • Leopard

Glasovi: 2 5,9%
  • Jasmina

Glasovi: 4 11,8%
  • Marianka

Glasovi: 5 14,7%
  • Serenada

Glasovi: 1 2,9%
  • Alfonsa

Glasovi: 0 0,0%
  • Asketa

• Gazeta

• Horta

• Ukupno glasača
    34
  • Anketa je zatvorena .
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
ima nekoliko genotipova sa obolelim listom, najverovatnije ramularija opet. u pitanju su neke strane sorte.
ogledi.jpg

ogledi2013.jpg

bolesnarepa.jpg

Oglede sejemo na polurazmak, pa je velika gustina biljaka samim tim i povoljniji uslovi za pojavu bolesti. Ali ako nastavi ovako vreme, bice je verovatno i u proizvodnji.

Nama u šećerani rekli da nema potrebe za prskanjem da čekamo sunce:cool:Još bi nas bolje ogrejalo kada bi uplatili obećani avans::novac::

Ja sam bio danas na repi i primetio sam rimuariju,ali jako malo tek po negde,sta da radim da li da je prskam ili da cekam i sa cime bi bilo najbolje,cudoa sam da ide sfera ili rias...,kakva su vasa iskustva,sta raditi?

Netreba ništa dirati za sada sa pojavom Sunca stanje će se popraviti. Napredak iz St. Pazove pre neki dan je poprskao jednu parcelu od 30 ha sa Riasom ali je na toj parceli bio jači led tako da nisu hteli da rizikuju.

Kod mene je danas bilou planu prskanje, ali od toga svega sam samo pokiso na uvratinama, sredstvo stoji u prskalici ceka bolje dane... A njiva odma tu blizu 12 km od kuce, put ocajan.

Jel to na preklopu prskalice? tj ako prskas uvratine popreko a reove duzno, jos ako si koristio betanal expert, on malo hoce da oprzi repu. protivnom je nekabolest

ja cu sada ici da je jos jednom poprsakm od trace sa betenal maxxpro a na jednoj parceli dodam i malo goltixa i naravno novalon prihrana

nisam prskao cerkosporu vec sam isao sa expertom i lontrelom sa prihranom

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh