Šećerna repa 2013

Koje strane sorte planirate sejati ove godine?

• Giraf

Glasovi: 3 8,8%
  • Original

Glasovi: 16 47,1%
  • Leopard

Glasovi: 2 5,9%
  • Jasmina

Glasovi: 4 11,8%
  • Marianka

Glasovi: 5 14,7%
  • Serenada

Glasovi: 1 2,9%
  • Alfonsa

Glasovi: 0 0,0%
  • Asketa

• Gazeta

• Horta

• Ukupno glasača
    34
  • Anketa je zatvorena .
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nije. Radim sa Crvenkom. A vlasnici cujem da su sad francuzi.

- - - - - - - - - -

Nije. Radim sa Crvenkom. A vlasnici cujem da su sad francuzi.

Da nisu ti francuzi kosticevog porekla:haha:

Ne bih rekao pošto je bivši direktor Žablja jesenas prešao u mk rekao da će se žaliti na odluku tenderske komisije(inače dao ubedljivo najslabiju ponudu)Ovu kampanju će završiti Grci pa je nama svejedno .Trenutno vozimo kamen za Žabalj i žalili smo se na uslove plaćanja i delimično su nam popravili št kod Koleta ne postji ni u snu tako da mislim da kole nije francuz:cool:

Evo repe, prva slika je od 21.05, a druga od danas tj 26.05., pet dana, a razlika drasticna. Jedini problem je sto u utorak 21.05 nismo stigli sve da isprskamo po drugi put, tako da je pola njive uradjeno, a pola nije.
2013-05-21-vodica-4.jpg
2013-05-26-vodica-4.jpg

ja ti stalno gledam repu,nije losa..mogla je da bude jos bolja!Ubuduce kad sejes repu,predji drljacom u jesen i sej sa sejalicom koja ima klasican ulagac....

ostao mi da uradim jos jedan tretman od sirokolisnih korova... da li bi ga valjalo uraditi ovih dana ili sacekati da malo otopli?

Hoce li neko da prihranjuje pre spartanja, ja se dvoumim, bacio sam jesenas 300kg (8 16 24) i 200kg (16 16 16) pred setvu, da li da bacim jos 100kg an-a po kj?

Danas prolazio kroz Dušanov kraj kamionom kao suvozač pa se dobro sve vidi.Repe su prilično mršave i nejednake slab sklop i uopšte slaba trojka opšta ocena.U Nikolinom kraju druga priča sve ovo pored puta što se vidi.Moja najbolja repa je pored puzta pa neko može steći pogrešan utisak da je sve super.To važi i za ovo što sam ja video:osmeh:

Popodne sam se sa decom provozao do repe da vidimo na šta liči posle ovih kiša....
fotografija0308.jpg
[/IMG]
fotografija0310.jpg
[/IMG]
Prehranio sam je sa 150kg AN taman pre ovih kiša. Ostaje mi tretman za sirak a to ćemo posle špartanja ako budemo uopšte i špartali zbog ovog vremena ???

Mi cemo poceti malo i treci tretman od korova, mislim da nece biti sva povrsina u pitanju, jos cemo videti.

Danas na gornjoj parceli odradjena drugo prskanje od korova i prva prihrana preko lista.
@saleso 1l betalan 0.5l lontrel 2.5l hemimotkon 2l biofor to je na ovoj parceli od 1H.ali sam ipak predvece u speo odraditi i drugu parcelu od 4.25kj sve je isto samo umesto betanala koristen je belvedere.

druga parcela

Poslednja izmena:
I ja sam večeras jednu parcelu odradio sa Betanal 1l, Goltix 2l i Slavol 7 lit sve to po ha. I lane sam prehranjivao sa Slavolom al ove godine smrdi ko da ga prave od KLOZETSKIH dasaka ::samo bes:::osmeh:

I jasam preksinoć odradio na jednom delu gde je bolja repa treći tretman, AM-11 1,1 lit i Goltih 1 lit po hektaru a na parcelama gde je repa lošija(mučila se sa pokoricom) juče odrađeno špartanje.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh