Šećerna repa 2013

Koje strane sorte planirate sejati ove godine?

• Giraf

Glasovi: 3 8,8%
  • Original

Glasovi: 16 47,1%
  • Leopard

Glasovi: 2 5,9%
  • Jasmina

Glasovi: 4 11,8%
  • Marianka

Glasovi: 5 14,7%
  • Serenada

Glasovi: 1 2,9%
  • Alfonsa

Glasovi: 0 0,0%
  • Asketa

• Gazeta

• Horta

• Ukupno glasača
    34
  • Anketa je zatvorena .
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
I kod nas su danas terali setvo spremace i sejalice. Gledajuci njive iz auta i posle prohoda setvospremaca, mislim da je jos mokro za zemljane radove. Jedino za bacanje vestaka je ok.

moja zemlja je blizu tvog atara u radojevicima a tamo je jos jako vlazno
vestak cu bacati u nedelju ako nebude nekih promena sa vremenom

Obećana slika setve, sejano Ponedeljak 8. Aprila

awsuww.jpg

evo sinoc opet veliki pljusak,juce vec tako izgledao da bi se moglo nesto uraditi,ali na 5-6cm ispod vec blato.Ima kod nas parcele koje su posejane pre snegova,tamo vec se vide redovi,ali nije mi usput da je uslikam.

@ miroslav k, koliko sam primetio nisi drljao zemljiste pre setve ili radio setvospremacem, vidim da na toj parceli ima pokorice???

Nije drljano, spremano je setvospremačem pre snega i ovih obilnih kiša,
Problem je što ima sitnih korovčića, prskaću totalom pre nicanja,
Koliko dana treba repa da nikne?, ima i sa startupom i bez, pa da ne zakasnim sa totalom. Molio bi brz odgovor od iskusnih repara.

Ja nisam nešto iskusni(ovo 7godina)ali nikad nisam presevao pa da znam kako niče u ovakvim uslovima kao sada.Kad se seje oko prvog tada je hladnjikavo i dosta se muči,7do10 dana sigurno može total.Pošto nameravam tj moram isto kao i ti zanima me jako .Pogotovo će biti zeznuto jer sam deo posejao juče a kako je nalilo noćas do ponedeljka ništa od nastavka setve.Kod tebe je danas 5 dan tako da do utorka možeš sigurno.

Nije drljano, spremano je setvospremačem pre snega i ovih obilnih kiša,
Problem je što ima sitnih korovčića, prskaću totalom pre nicanja,
Koliko dana treba repa da nikne?, ima i sa startupom i bez, pa da ne zakasnim sa totalom. Molio bi brz odgovor od iskusnih repara.

Sve zavisi od temperature i dubine a mislim ne vise od pet dana

Zar kod vas nije bilo kiše?Mi tek sutra popodne možemo nastaviti setvu a o setvospremanju nema još ni govora.

Au kakvo sranje,ono što sam posejao u petak uhvatila kora od onog pljuska.Danas završio setvu neznam šta da radim sa posejanim,da skinem raonike pa da ponovo pređem mašinom? već pustila klicu i za dva dana neću moći ništa.Ima li neko iskustva sa pokoricom?

setva gotova ... sorte original i tajfun, predsetveno 150 kg ureje po jutru, u setvi 130 kg mesavine, insekticid radar u redove 7 kg po jutru, razmak izmedju biljaka u redu 18 cm, dubina setve 2.5, 3 cm
2lniic8.jpg

344uzp3.jpg
ncfskg.jpg

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh