Šećerna repa 2013

Koje strane sorte planirate sejati ove godine?

• Giraf

Glasovi: 3 8,8%
  • Original

Glasovi: 16 47,1%
  • Leopard

Glasovi: 2 5,9%
  • Jasmina

Glasovi: 4 11,8%
  • Marianka

Glasovi: 5 14,7%
  • Serenada

Glasovi: 1 2,9%
  • Alfonsa

Glasovi: 0 0,0%
  • Asketa

• Gazeta

• Horta

• Ukupno glasača
    34
  • Anketa je zatvorena .
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Posejana repa, danas , original na 16,6 cm
2013-04-15-1.jpg

Dušane ti si napravio baš prašinu, neće valjati da na tako lepo spremljenu njivu padne neki pljusak :sta:

Posejao repu original na 15,7cm x 50cm. Insekticid force 6,5kg/ha. Dodao jos 300kg/ha Sana. Dubina oko 2,5cm. Vlage ima dovoljno i ima idealne uslove za nicanje, ako ne bude nekog belaja (pljusak npr).

Jel ima još negde problema sa pokoricom?Ja danas skinuo točkove tabače sa nodet sejalice,do kraja spustio nagazne točkove tako da raonik ne dodiruje zemlju i prešao po istom tragu repu sejanu u petak.Odozgo beton a dole blato tako da sam još više sabio zemlju ,klica je povelika pa ćemo videti uglavnom neću presevati:zli:

?

poslacu ja sutra ili prekosutra na tu adresu seme NS šećerne repe.
Gospodine Francuz puna vam je posta. Samo da Vam javim da sam poslao seme repe i da su mi u pošti rekli da ce stici do 12 sati. Imate ga vise nego dovoljno i za dogodine. Poslao sam nesto vise od kg semena, tako da imate dovoljno za 30 ari.
Svako dobro.

I kod nas danas su se pipe vec ubrzale,cekaju rucak.Velicina kao nokat .pripremite se

- - - - - - - - - -

Sto se pokorice tice,mi smo jedne godine radili tako da smo na branu navarili prste od betonskog gvozdja velicine od 1,5 cm ,pa smo stim radili pa smo uspeli.nije ni mnogo izbila,ali ipak bolje nego druga setva u maju mesecu.

Za pokoricu je resenje cickas. Video sam na forumu da to neko ima (sada ne mogu da se setim ko), i mislim da moze da se napravi za male novce u kucnoj izradi.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh