Šećerna repa 2013

Koje strane sorte planirate sejati ove godine?

• Giraf

Glasovi: 3 8,8%
  • Original

Glasovi: 16 47,1%
  • Leopard

Glasovi: 2 5,9%
  • Jasmina

Glasovi: 4 11,8%
  • Marianka

Glasovi: 5 14,7%
  • Serenada

Glasovi: 1 2,9%
  • Alfonsa

Glasovi: 0 0,0%
  • Asketa

• Gazeta

• Horta

• Ukupno glasača
    34
  • Anketa je zatvorena .
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Danas se sejala repa i kod nas! Koliko sam video,spremac nije mogao u njivu,vec se islo po laku drljacu i odmah masina za njom...Ako ne bude kise veceras,sutra ima da bude guzva u ataru!

Ja sam danas izasao da pripremam, ali kisa me je oterala, par maljih pljuskova i kraj. Takva je prognoza i za sutra. I mi bi sejali danas, ali nemamo nista pripremljeno.

Mi smo sve danas posejali, bilo je pripremljeno pre kiša i snega, ostalo nam viška semena ako nekom treba neka se javi na PP. pošto presejavanje ne planiramo, od semena ostalo: 1 neotvarana SJ NS (Lara) 1 otvorena, malo žirafe i pola SJ KWS Alfonse,

ja sam bacio djubrivo i spremio jos pre snega i nije nista vise dirano!malo je bilo vlaznije pa smo skinuli one napred razgrtace i teraj!juce i danas se bas dosta sejalo.....
i trava je lepo krenula tako da za vikend najverovatnije prskanje totalom!

dali neko ima neke fotke ovogodisnje repe sto je nikla ?(barem oci da umirimo,ako nista drugo)

Juce stiglo seme 40 jedinica originala, 3 girafa i 6 od mariba,ne znam koje je,to je gratis...,sta kazete za original,kako vam se pokazao?

original se pokazalo najbolje na nasem terenu,ali sto se tice cerkospore (ako uzmemo u obziir susnu 2012 godinu)tu nemamo konkretne podatke

Danas počeli na silu da sejemo,pripremljeno jednom pre snegova.Kiša sabila jedva raonici probijaju,Posejači 20tak jutara sad malopre zvizno pljusak ima sutra da se uvatu kora:zli:Ovaj krš što se vidi iza semena to južni tok startovo u našem ataru samo nam jojš oni falili::jako_besan::
2013-04-12-164349.jpg
[/IMG]
2013-04-12-164420.jpg
[/IMG]
2013-04-12-164448.jpg
[/IMG]
2013-04-12-164529.jpg
[/IMG]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh