Šećerna repa 2013

Koje strane sorte planirate sejati ove godine?

• Giraf

Glasovi: 3 8,8%
  • Original

Glasovi: 16 47,1%
  • Leopard

Glasovi: 2 5,9%
  • Jasmina

Glasovi: 4 11,8%
  • Marianka

Glasovi: 5 14,7%
  • Serenada

Glasovi: 1 2,9%
  • Alfonsa

Glasovi: 0 0,0%
  • Asketa

• Gazeta

• Horta

• Ukupno glasača
    34
  • Anketa je zatvorena .
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja danas sejao na repištu kukuruz a repne pipe more, iz traktora je gledam kako maršira, gladna nervozna, strašno inače potez kipovo.

Bojčetić @U pravu si ali ne za repu.To je za kukuruz koji je nikkao pa ga stegla kora.Oslobodi kukuruz a ujedno zezne iznikle korove.On ne drobi koru nego je lomi u manje komadae i pomera,tako da bi sićušna klica repe otišla na more.Kembridž da ali pri veoma maloj brzini i ravnoj njivi,ali njive su pripremljene pre snega tako da je traktor tonuo više od 20cm tako su i redovi gore dole.Kod mene je problem što je prolom oblaka u bukvalnom smislu pao posle dva sata od sejanja,tako da je deo gde je prošao raonik koji je prosekao posojeću koru,bukvalno zabetonirao a pored reda ništa samo je još i odmekla postojeća kora.

I meni stigao Leybacid. Prskati necu sutra i prekosutra sigurno a za dalje videcemo :osmeh:

sto prskate odna leydacidom nema svrhe sa njim jel nema mase na repi da ostane na njoj pa da traje duze bolje je sa nekim tipa nurel ili tako nesto neskodi ni leybacid ali je skuplja varijanta

ja sad gledao,niklo 5-6% posejano u ponedeljak. Ima pretezno kukuruzne pipe ali cu poprskati sa konsul -om.Ako prskam sa lebajcidom puna doza,onda drzi repu 3-4 dana pa je jos teze ocuvati

Nebi trebalo da bude pokorice zato što je pljusak bio predveče, a repa je počela da izlazi pipe nema za sada na vidiku.

Repa posejana u ponedeljak, polako izlazi. Mogla je malo kisica da poprska veceras, ali nas je zaobišla.

Moja repa stigla na adresu :osmeh:, hvala bata Zivko!
Sejacemo za 10tak dana, ali posto nemamo secerane, kravice ce to sve lepo da pogrickaju.

Jos jednom Veliko hvala clanu @zcurcic za seme i utroseno vreme za posiljku... videcemo se u zdravlju ako Bog da!

:veseljak::::prica:::ppozdrav:

Ja nisam prskao, ali vidim po selu da se prskalo. Nisam imao blizu repiste i jedina opasnost vreba od pipe kad pocne da leti (a pocela je polako). Po mojoj proceni mislim da cu prekosutra morati prskati, sutra se nadam da cu se provuci. Danas sam nalazio svakih 5-10min jednu pipu, sto je mali broj da bi prskao.

ako pocne da leti mozes je j....i .Nama vec se desilo da je prskalica bila na kraju njive.vidis crni oblak i ode repa u krugu od 20-30 m

Kod nas još noko nije prskao repu zbog pipe, ali je zato u Staroj Pazovi na Petrović salašu katastrofa ljudi prskaju svaki dan.

Ja sam danas obilazio svoju repu i nisam primetio da ima pipe. Repa je posejana prosle nedelje (mislim da je bio cetvrtak ili petak) i tek je u fazi klijanja.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh