Šećerna repa 2013

Koje strane sorte planirate sejati ove godine?

• Giraf

Glasovi: 3 8,8%
  • Original

Glasovi: 16 47,1%
  • Leopard

Glasovi: 2 5,9%
  • Jasmina

Glasovi: 4 11,8%
  • Marianka

Glasovi: 5 14,7%
  • Serenada

Glasovi: 1 2,9%
  • Alfonsa

Glasovi: 0 0,0%
  • Asketa

• Gazeta

• Horta

• Ukupno glasača
    34
  • Anketa je zatvorena .
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Seme KWS Šid, od pre 2 godine, klijavost skoro 0

veq2c3.jpg

Tu je malo i problem sto je jos uvek rec o sortama koje su stare oko 20 godina, Bianka i rama. Daleko je to sad od sadasnje kws genetike.

Drugari gledao sam rezltate ogleda savetodavnih sluzbi za 2012 godinu. Zanimljivo je da su kws sorte pobedile van der have. I pored toga sam uzeo van der have kao siguricu. P.s. Ako mi pipa pojede, onda cu presejati sa kws :osmeh: pu, pu

Seme je poruceno pre vise od mesec dana. Niko se nije mogao nadati ovakvom vremenu i tolikom odlaganju setve.

BIla je i Vera prva na jednom lokalitetu, pa nam to opet ne pomaze previse prilikom prodaje semena.

Drugari gledao sam rezltate ogleda savetodavnih sluzbi za 2012 godinu. Zanimljivo je da su kws sorte pobedile van der have. I pored toga sam uzeo van der have kao siguricu. P.s. Ako mi pipa pojede, onda cu presejati sa kws :osmeh: pu, pu

Kws ima prinosnije 2 ili 3 sorte ali digestija u proseku je manja, tako da sesvanderhave je ipak bolji u konacnom obracunu.

Zanimljivije bi bilo da je obrnuto.Nisam neki poznavalac semenskih kuća,ali mislim da je tu stanje kao i svim drugim granama proizvodnje.Mercedes je imao stvarni pad i kvaliteta i dizajna i prodaje ,ali je i dalje postavljao standarde u višoj klasi tako da Audi koji je u tom periodu bio daleko uspešniji na tržištu ipak morao da u auto ugradi sve što i mb i još više za iste pare.Mislim da je Kws prvi izašao sa EPD-om sada svaka ozbiljna kuća mora da ima u ponudi nešto slično.Skoro sam siguran da će i sledeća inovacija u vezi semena biti iz kws-a.Da se razumemo ja sejem pola sas pola kws ,vozim Audi ali mislim da je normalno da na nekom objavljenom testu mercedes bude bolji.

Bogami biće zanimljivo gajiti repu ove godine. Ako će u startu setva kasniti mesec dana, koliko će kasniti vađenje?

To sam i mislio, al nisam napisao..:osmeh:. Ja je sad ne bi sejao da mi garantuju 1000 evradi po jutro čisto...

Pa prošle godine je dosta repa presejano kod nas oko 15 aprila zbog mraza koji je bio 9. pa je opet bilo prinosa, doduše manje u odnosu na prvi rok setve.

Pored KWS i STRUBE uzeo sam za probu i ovu neku novu:sta:
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]
Od zezancije smo je nazvali "DELIĆ" a sobzirom da se naš gradonačelnik preziva isto videćemo kako se ponaša u njivi :haha::haha:

Poslednja izmena:
I ja sam mislio zito na repiste, medjutim mala je sansa da od te ideje bude nesto.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh