Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Na današnjem Skupu u šećerani u Pećincima Sunoko je izašao sa novim uslovima. Cena repe će biti oko 40 e/tona stim da ako bude veće cene od strane drugih šećerana i oniće je još podići to je lićno rekao Miodrag Kostić, a što se tiče semena i hemije i ona će biti povoljnija nekih 15% zatraženo je 5 e/toni da Ministarstvo-Država dotira.Mića967 je napisao(la):Zćurčiću izvini ali ta cena koju su šećerane iznele za ovu godinu od 32 eur/t je više nego smešna, tu cenu u evrima manje neki eurocent sam imao i ove godine a to je opet 10% manja cena od kampanje 2009 god. Uzimajući u obzir koliko su poskupili svi imputi za proizvodnju cena jednostavno mora da bude minimum 40 e/t a još moram dodati da je šećer za to vreme poskupio duplo tako da Šećerane imaju prostora da plate ako misle najesen da rade.
Ja lično mislim da će se uskoro oglasiti i druge šećerane tako da to neće biti konačna cenamucobieno je napisao(la):bio sam na tom skupu u pecincima, cika kole je sve jasno rekao, spominje se i tih 500 evra.
koliko sam ja shvatio treba izgurati konkurenciju iz posla, a hrvatima zapecetiti vrata, tj granice, to je cilj sa ovom cenom, koliko ce trajati neznam, al racuna ove godine po svemu sudeci ce biti, naravno ako uspemo do septembra ocuvati repu da bude dobra.
Branko tu si potpuno u pravu jer smo mnogo puta do sada bili izigrani, međutim mislim da će ove godine vetrovi malo više duvati na našu vodenicu. Kao što je ZĆurčić ranije napomenuo krenula je borba za svakog prizvođača repe bio on mali ili velik.Branko je napisao(la):Sve je to lepo, ali to još uvek nisu dobri uslovi da bi se povratilo poverenje.
Poverenje poljoprivrednika je ono što trenutno najviše manjka šećeranama.
Ja sa Pećincima nebi radio ugovor ni za 800 evra vagon!Branko je napisao(la):Jel ti znaš za onu poslovicu: "Vuk dlaku menja, ali ćud nikada"?
Budite sigurni da će ove godine svi imati digestiju preko 16% kao i 2008 god.mityoo je napisao(la):A ti onda radi sa Sentom, pa će ti računaju digestiju 11-12
mityoo je napisao(la):A ti onda radi sa Sentom, pa će ti računaju digestiju 11-12